VELIKA PODRŠKA

NEUROLOŠKI POREMEĆAJ Danas obilježavamo Svjetski dan cerebralne paralize: Podizanje svijesti i podrška oboljelima

Svjetski dan cerebralne paralize, koji se obilježava 6. listopada, ima za cilj podići svijest i znanje o ovom neurološkom poremećaju koji pogađa milijune ljudi diljem svijeta

Ovaj dan prilika je da se istakne važnost razumijevanja izazova s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom, kao i podrške koju im zajednica može pružiti.

Cerebralna paraliza najčešće utječe na sposobnost kretanja i držanja tijela, a uzrokuju je oštećenja mozga koja se javljaju tijekom razvoja djeteta, bilo prije, za vrijeme ili ubrzo nakon rođenja. Iako se simptomi razlikuju, oboljeli se često suočavaju s fizičkim ograničenjima koja zahtijevaju cjeloživotnu njegu i podršku.

Obilježavanjem ovog dana, organizacije, udruge i volonteri diljem svijeta potiču zajednice na razumijevanje, uključenje i pomoć oboljelima. Kroz edukativne kampanje, radionice i humanitarne akcije, cilj je osnažiti osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji, pružiti im potrebne resurse i poticati inkluzivnost u društvu.

Osim toga, Svjetski dan cerebralne paralize važan je i za promicanje istraživanja te podršku programima koji rade na poboljšanju kvalitete života oboljelih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije