PRVI PROJEKT

ČAKOVEC Udruga MUDRE započela s projektom podrške obiteljima: ‘Ljubav i podrška – rastimo zajedno’

Udruga MUDRE, novoosnovana na našem području, u subotu je u Čakovcu predstavila svoj prvi projektu „Ljubav i podrška: rastimo zajedno“,  sufinanciran od strane Međimurske županije

Predsjednica udruge MUDRE, Nikolina Vrbanec, istaknula je kako je misija i vizija udruge usmjerena na pružanje besplatnih edukacija obiteljima, s naglaskom na stručne i kvalitetne sadržaje. 

„Naša težnja je omogućiti što više prilika za učenje i razvoj, a ovaj projekt je tek prvi korak u tom smjeru“, naglasila je Vrbanec, zahvalivši županu Matiji Posavcu i cijeloj Županiji na podršci koja je omogućila realizaciju projekta.

Edukacije koje su dio projekta namijenjene su širokom spektru sudionika, uključujući trudnice, partnere, majke, očeve i mlade obitelji. Vrbanec je dodala da su sve aktivnosti usmjerene na jačanje veza unutar obitelji, a stjecanjem novih znanja sudionici će moći unaprijediti svoje međusobne odnose.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je inicijativu udruge MUDRE, naglasivši važnost znanja kao preduvjeta za uspjeh u svim područjima, uključujući osobni razvoj i međuljudske odnose. 

„Zahvaljujem Nikolini na provedbi ovog projekta. Zaista je velika čast što imamo ljude poput nje u našoj zajednici – ljude s entuzijazmom, voljom, željom, snagom i energijom da okupe druge i realiziraju ovako važne projekte. Takve inicijative podržavamo. Naši roditelji nisu imali ovakve prilike i mogućnosti za edukaciju, no svijet se mijenja, standardi se mijenjaju, i ovakve aktivnosti su neophodne i izuzetno važne. Županija će uvijek biti podrška ovakvim projektima u svim nastojanjima da parovima i obiteljima pružimo što više prilika za napredak“, zaključio je župan.

„Udruga, koja pruža potporu i stručne savjete sadašnjim i budućim roditeljima te besplatno organizira ovakva predavanja, dobrodošla je u Čakovcu. Biti roditelj najljepša je uloga koju netko može doživjeti. U želji da djetetu pružimo najbolje, mnogi traže savjete i iskustva na društvenim mrežama ili među nebrojenim člancima, što često može biti zbunjujuće. Vrlo je važno dobiti savjet i mišljenje stručnjaka, a to su upravo žene iz ove udruge. Sigurna sam da je ovo prvo u nizu uspješnih predavanja koja će se održati u Čakovcu“, kazala je gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije