FESTIVAL STRIPA

FOTO Otvoren 11. Festival stripa u Čakovcu uz predstavljanje knjige Veljka Krulčića

Danas je u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu svečano otvoren 11. Festival stripa, organiziran od strane Udruge STRIPoblaČAK

Nakon prošlogodišnjeg jubilarnog izdanja, festival će trajati od 4. do 27. listopada, obogaćen raznolikim događanjima poput promocije knjige, strip-radionica za djecu i strip-sajma.

Ove godine festival donosi brojne novosti, a među njima je i izložba “Hrvatski strip i reklame, treće izdanje” te predstavljanje knjige Veljka Krulčića „Maurović: od Mula do Mula“.

Posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu koju je priredio Veljko Krulčić, koja obuhvaća strip-reklame više od 30 domaćih autora, uključujući poznate umjetnike poput Bekera, Dragića, Voljevice, Baruna i Marušića. Izložba će biti otvorena do završetka festivala.

Knjiga “Maurović: od Mula do Mula”, također autora Veljka Krulčića, predstavlja monografiju o Andriji Mauroviću, često nazivanom ocem hrvatskog stripa.

U 250 stranica, knjiga sadrži 555 fragmenata i 244 ilustracije, od kojih su mnoge dosad nepoznate. Na promociji knjige govorili su autor Veljko Krulčić, predsjednik udruge STRIPoblaČAK Josip Mihalković, stripofil i likovni urednik David Ivić te autor stripova Mihael Bađun.

Festival stripa u Čakovcu pruža jedinstvenu priliku za sve ljubitelje stripa da se upoznaju s bogatom hrvatskom strip tradicijom i uživaju u kreativnosti domaćih umjetnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije