NAJAVLJUJEMO

NEDJELJA U BELICI Posjetite 24. Festival krumpira te dane kruha i zahvalnosti za plodove jeseni

Program počinje u 10 sati svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega će se u društvenom domu Općine Belica održati središnje događanje

Općina Belica, središte proizvodnje krumpira u Međimurju, ove nedjelje, 6. listopada, po 24. put organizira svoj tradicionalni Festival krumpira. No, ove godine, festival će se održati tek u sklopu Dana kruha i zahvalnosti za plodove jeseni.

Program počinje u 10 sati svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega će se u društvenom domu Općine Belica održati središnje događanje. Svi stanovnici Belice, Gardinovca i okolnih mjesta, kao i svi zaljubljenici u ovu vrijednu poljoprivrednu kulturu, pozvaju se da posjete, kušaju te uveličaju događanja koja pripremaju redom udruge koje djeluju u Belici.

Posjetitelji će tako imati priliku kušati razna jela od krumpira, plodove jeseni i kruh, a organizatori su pripremili i podjelu stotinjak kilograma krumpira. Događanje će dodatno obogatiti sudjelovanje Udruge žena Belica, OŠ Belica, DV Svetog Nikole, DV Općine Belica, UDVDR-a te Udruge proizvođača merkantilnog krumpira Međimurske županije.

Iako je lijepo vidjeti spoj različitih manifestacija koje slave plodove zemlje, no mnogi će se složiti da je žalosno što se nakon 24 godine Festival krumpira ne održava kao samostalna manifestacija. Krumpir, kao glavna poljoprivredna kultura ovog kraja, zaslužuje da se njegovo slavlje nastavi kao i dosad, zadnje subote u kolovozu, čime se je i službeno najavljivala sezona berbe krumpira s polja u skladišta.

Zašto je došlo do ove promjene? Na to pitanje zasad nemamo odgovor, no vjerujemo da će Udruga poljoprivrednih proizvođača merkantilnog krumpira iduće godine ipak pokazati više interesa za očuvanje dugogodišnje tradicije.

Prisjetimo se kako je bilo prošle godine na 23. Festivalu krumpira:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije