priča koja ima sretan kraj

INES GORIČANEC Hrabrost i odlučnost: Policajka spasila muškarca s ruba krova

Zahvaljujući brzoj reakciji policajke Ines Goričanec, muškarčev je život spašen

Policijski posao često donosi teške trenutke, no ponekad iza potresnih priča stoji sretan završetak. Upravo to se dogodilo u Donjem Kraljevcu, kada su hrabri postupci policijskih službenika spasili jedan život.

U subotu, 28. rujna, nešto poslije 13 sati, muškarac je pokušao počiniti samoubojstvo skokom s krova benzinske postaje u Ludbreškoj ulici. Policijski službenici Policijske postaje Prelog odmah su reagirali i uputili se na mjesto događaja, gdje su zatekli muškarca na krovu, s kablom omotanim oko vrata, prijeteći da će skočiti s visine od 5 metara.

Unatoč pokušajima pregovora, muškarac nije odustajao od svoje namjere. No, tada je pozvana 38-godišnja policijska službenica Ines Goričanec, koja je muškarca poznavala od ranije. Odvažno i bez oklijevanja, pristupila mu je te kroz strpljiv razgovor uspjela ga nagovoriti da se popne na vatrogasnu platformu. Zajedno su potom sigurno spušteni na tlo.

Zahvaljujući njenoj brzoj reakciji, muškarčev je život spašen. Načelnik Policijske uprave međimurske najavio je da će Ines Goričanec, zbog svoje hrabrosti i nesebičnosti, biti nagrađena Pohvalnicom na svečanoj akademiji povodom Dana policije, 4. listopada.

Ovaj čin pokazuje koliko su hrabri i odani ljudi koji svakodnevno rade na očuvanju naše sigurnosti, ponekad na način koji spašava živote.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije