PILOT PROJEKT

FOTO ‘Klinci kreativci’ u Svetom Jurju na Bregu: Besplatne radionice za djecu oduševile male kreativce

S početkom nove školske i pedagoške godine Općina Sveti Juraj na Bregu krenula je s provedbom novog pilot projekta 'Klinci kreativci' kojim su djeca predškolske dobi i djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole uključena u besplatne kreativne radionice

Projekt je s provedbom počeo 9. rujna, te djeca predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića ‘Jurovska pčelica’ Lopatinec i nižih razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu svakog tjedna sudjeluju u dramskim, likovnim i folklornim radionicama.

Dramske radionice održavaju se utorkom pod vodstvom Jelene Dokleje, učiteljice razredne nastave i hrvatskog jezika i dramske pedagoginje, likovne radionice srijedom vodi Tea Mesarić Rekanović, medijska tehničarka i predsjednica likovne udruge ‘Artisto’, dok četvrtkom djeca sudjeluju u folklornim radionicama koje vodi Barbara Dunjko, magistra primarnog obrazovanja i voditeljica dječje folklorne sekcije Kulturno-umjetničke udruge ‘Zasadbreg’.

Radionice se održavaju u Domu mladeži u Lopatincu i Kreativno-edukativnom centru Murai u Pleškovcu, uključilo se 30-tak vrtićaraca i stotinjak školaraca, održavat će se tijekom cijele pedagoške/školske godine 2024./2025., a na samom kraju projekta djeca će svoju kreativnost javno predstaviti na priredbi koju će pratiti i izložba likovnih radova.

‘Klinci kreativci’ su pilot projekt za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece s područja općine, financiran je od strane Ministarstva demografije i useljeništva uz sufinanciranje Općine Sveti Juraj na Bregu. Projekt je pokrenut s ciljem financijskog rasterećenja obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom, poticanja jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske.

* Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Ministarstva demografije i useljeništva. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije