jeste li gledali?

MALA SUBOTICA Danas ste mogli uživati u prijenosu Svete mise iz župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije

U skladu s bogatom vjerskom tradicijom, 26. nedjelja u godini, koja je istovremeno i spomendan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela, obilježena je posebnim misnim slavljem iz župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u Maloj Subotici

Misno slavlje je predvodio vlč. Tomislav Kos, dugogodišnji župnik u Maloj Subotici, koji svojim pastoralnim radom kontinuirano pridonosi duhovnom rastu zajednice.

Mala Subotica, s dubokim korijenima u vjeri i tradiciji, i dalje ostaje simbol kontinuiteta i duhovnog naslijeđa koje se njeguje kroz stoljeća.

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije, koja se spominje već od 1334. godine, predstavlja središte vjerskog života koje je oblikovalo identitet ovog kraja kroz stoljeća.

Godine 1501., povijest bilježi ime župnika Valentina i crkvu posvećenu Djevici Mariji, poznatu pod latinskim nazivom Sancta Maria de Sabaria. Ova crkva nije samo vjerski objekt već i kulturno središte koje je svojim postojanjem obogatilo lokalnu zajednicu.

Posebno značajno događanje za Malu Suboticu i širu vjersku zajednicu dogodilo se 2009. godine kada je na teritoriju župe niknulo prvo schönstattsko svetište u Hrvatskoj, posvećeno Majci Triput Divnoj, Kraljici i Pobjednici schönstattskoj. Ovo svetište nije samo mjesto molitve već i simbol jedinstva i duhovne obnove za mnoge vjernike diljem regije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije