NAGRADE NAJBOLJIMA

DODJELA PLAKETA Zlatna kuna skočila u ruke Kometu, Cetitecu i O.M.T.-u

Danas je održana svečana sjednica na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim međimurskim tvrtkama u 2023. godini

Danas, 27. rujna, u Čakovcu je održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec na kojoj su se dijelile nagrade najuspješnijim međimurskim tvrtkama za poslovnu 2023. godinu. 

Daleko najbolji rezultati u posljednjih 10 godina

Na sjednici, na kojoj su sudjelovali i Darko Radanović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, Josip Varga, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Tomislav Marković iz HBOR-a, Dražen Novak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije te Mladen Križaić, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Čakovec, ukratko je i predstavljen rast međimurskog gospodarstva te daleko najbolji gospodarski pokazatelji unutar posljednjih 10 godina. 

Plaće bilježe konstantan rast

Tako je u Međimurju 3.780 poduzetnika u 2024. godini predalo financijsko izvješće za 2023. godinu. Brojka je to za 50% veća nego prije 10 godina. Kod pravnih je osoba trenutno zaposleno 31.690 djelatnika, što je za 30% više nego prije 10 godina. 

Plaće bilježe konstantan rast u Međimurju. U lipnju 2024. godine prosječna je plaća iznosila 1.209 EUR, dok je u prosincu 2023. godine prosječna plaća iznosila 1.111 EUR. 

Više izvozimo nego uvozimo

2012. godine bilo je najviše nezaposlenih na području Međimurske županije – 7.528 osoba tražilo je posao. Najniža je nezaposlenost bila 2022. godine s 1.973 osoba na HZZZ-u. U kolovozu ove godine nezaposlena je bilo 2.251 osoba. 

U protekloj je godini izvezeno robe u vrijednosti 1 milijarde eura, dok je uvoz iznosio 913 milijuna eura. Najviše uvozimo iz Njemačke, Austrije i Slovenije, kamo pak i najviše izvozimo. U ukupnom izvozu na području Republike Hrvatske Međimurje sudjeluje s 4,54%, a u uvozu s 2,30%. 

Najbolji među najboljima

Nakon kratkog predstavljanja odličnih gospodarskih rezultata, podijeljene su Zlatne kune – nagrade i plakete prema odluci Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Čakovec od 28. kolovoza 2024. godine.

U kategoriju Mala trgovačka društva Zlatnu kunu dobila je tvrtka CETITEC d.o.o. iz Čakovca. U kategoriji Srednja trgovačka društva nagradu je dobila tvrtka O.M.T. iz Ivanovca, dok je u kategoriji Velika trgovačka društva nagrada pripala tvrtki KOMET d.o.o. iz Preloga kojoj je ovo četvrta zaprimljena Zlatna kuna u posljednjih 20 godina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije