dobro je znati

MEĐIMURSKE VODE Uređaji za pročišćavanje otpadnih voda Mursko Središće i Donja Dubrava počinju s radom!

Međimurske vode d.o.o. obavještavaju cijenjene korisnike vodnih usluga s područja naselja koja pripadaju u Aglomeraciju Mursko Središće te Aglomeraciju Donja Dubrava, da su izdane uporabne dozvole za redovan rad Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Mursko Središće (dana 24.09.2024.) i Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Donja Dubrava (dana 12.09.2024.)

Redovan rad Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda znači sigurnu i kvalitetnu uslugu pročišćavanja otpadnih voda za sve korisnike vodne usluge javne odvodnje, čime se štiti zdravlje ljudi, okoliš i sprječava zagađenje podzemnih voda.

Ovakvo unaprjeđenje usluge javne odvodnje dobrobit je za sve korisnike s područja naselja Aglomeracije Mursko Središće i Aglomeracije Donja Dubrava u kojima je izgrađen javni sustav odvodnje te u naseljima gdje je odvodnja i pročišćavanje organizirana pražnjenjem septičkih i sabirnih jama fekalnim vozilima jer će se sada sve otpadne vode pročišćavati na navedenim Uređajima za pročišćavanje otpadnih voda.

S danom 01.10.2024. započeti će naplata usluge pročišćavanja otpadnih voda, putem računa za vodne usluge. Korisnici će račune za listopad 2024. primiti sredinom studenoga 2024.

Obzirom na završnu fazu projekata Aglomeracije Mursko Središće i Aglomeracije Donja Dubrava, Međimurske vode će provoditi kontrolne preglede priključenja te za objekte koji i nadalje nisu priključeni, vodni redar će postupiti u skladu sa svojim ovlastima.


Stoga ponovo pozivamo korisnike koji nisu priključili svoje objekte na javni sustav odvodnje da isto izvrše. Također, pozivamo korisnike s područja gdje je odvodnja i pročišćavanje organizirana pražnjenjem septičkih i sabirnih jama fekalnim vozilima, da vrše redovno pražnjenje septičkih jama radi pravilnog zbrinjavanja otpadnih voda.

Cjenik vodnih usluga sa iznosima koji će se obračunavati kada se uz odvodnju počne naplaćivati pročišćavanje otpadnih voda, nalazi se OVDJE

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije