OPĆINA NEDELIŠĆE

’30 DANA ZA 30 GODINA’ Predstavljen bogat program obilježavanja Dana Općine Nedelišće

Najsvečanije bit će na blagdan sv. Vida 15. lipnja kad se održava svečana sjednica Općinskog vijeća

Na blagdan svetog Vida, 15. lipnja, Općina Nedelišće slavi svoj dan. Kako se ove godine navršava tri desetljeća rada i djelovanja ove najveće međimurske jedinice lokalne samouprave, u suradnji s Turističkom zajednicom, vjerskom zajednicom te brojnim udrugama, pripremljen je bogat i raznovrstan program “30 dana za 30 godina” koji je predstavljen na konferenciji za medije. 

– Mjesec lipanj u Nedelišću obično je bogat raznim događajima, od Međimurske popevke, preko sajma poduzetništva do obilježavanja Dana općine. Kako se tijekom lipnja održava i niz drugih programa odlučili smo ih ukomponirati u obilježavanja Dana Općine osmislivši program “30 dana za 30 godina”, naglasio je načelnik Općine Nikola Novak.

Program će početi u četvrtak 1. lipnja izvođenjem najbolje predstave ovogodišnjeg KAM-a “Ministričin muž” u izvedbi Kazališne družine KUU Seljačka sloga, nastavit će se završnom svečanošću Dječjeg vrtića Zvončić, a potom i već tradicionalnom smotrom Međimurske popevke. 
 
Među šarolikim i bogatim programom svakako treba spomenuti svečano potpisivanje ugovora i polaganje kamena temeljca za početak radova na izgradnji dječjeg vrtića u Dunjkovcu te niz otvorenja od Ulice Antuna Mutvara, zatim odbojkaškog igrališta u Sportskom parku Dolić, boćališta UDVDR-a Podružnice Nedelišće, otvorenje generacijskog parka u Pušćinama, otvorenje dječjih igrališta u Trnovcu, Črečanu i Macincu te Centra za djecu i obitelj i dječjeg igrališta u Paragu, kao i sportskog parka s dječjim igralištem u Gornjem Kuršancu. 

Najsvečanije bit će na sam dan Općine, 15. lipnja kad će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena i općinska priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Slavlje okrugle obljetnice neće proći bez koncerata. U petak 16. lipnja u dvorištu Mesapa nastupa Opća opasnost, a dan kasnije u subotu 17. lipnja Doris Dragović. Ulaz je besplatan. 

Po prvi puta organizirat će se i utrka “Nedelska cenka – utrka za sve generacije”, ali i predstavljanje Monografije Atletskog kluba Nedelišće, promocija knjižice “60 godina zaštite nedelišćanske platane” te zbirke propovijedi Mihalja Šimunića.

Detaljan program pogledajte u nastavku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije