ČAKOVEC

FOTO ‘Iz tame u svjetlo’ – Potresna ispovijest repera Stoke o pobjedi nad ovisnošću dirnula CZK Čakovec

Jučer, 25. rujna, s početkom u 20 sati, Centar za kulturu Čakovec postao je pozornica za jedan od najinspirativnijih događaja sezone

Poznati reper i showmen Marin Ivanović, umjetničkog imena Stoka, izveo je svoju dirljivu predstavu “Stara škola kreka: iz tame u svjetlo”.

Intimna ispovijest o borbi s ovisnošću ispunila je dvoranu, a Stoka je još jednom dokazao zašto već devet godina zaredom puni prostorije diljem regije, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima gledatelja, posebno mladih.

Predstava, koja je izvorno proizašla iz njegovih osobnih iskustava, vodi publiku kroz turbulentno razdoblje ovisnosti koja je započela kad je imao svega 15 godina. Prvo je posegnuo za marihuanom, a ubrzo su uslijedili ecstasy, speed i naposljetku kokain – droga koja ga je, kako sam priznaje, gotovo uništila.

Surova stvarnost ovisnosti koju Stoka oslikava ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Kroz duhovite, ali i bolne anegdote, pričao je o svom životu narkomana, čovjeka koji bi učinio sve kako bi se dokopao droge. Publika je mogla osjetiti teret koji je nosio – razaranje obiteljskih i prijateljskih veza te gubitak kontrole nad vlastitim životom.

Iako je predstava ispunjena Stokinim prepoznatljivim humorom i energijom, u njezinoj srži leži duboka emotivna priča o gubitku, bolu i katarzi. U trenutku kada je dotaknuo dno, pronašao je spas u vjeri. Stoka nije krio kako je vjera u Boga postala ključni oslonac u njegovom oporavku, kao i podrška obitelji, što je kroz cijelu izvedbu neprestano naglašavao. “U Bogu i vjeri je spas,” često je ponavljao, a te su riječi odjekivale duboko u srcima prisutnih.

Posebno emotivan trenutak nastao je kada je Stoka izrazio svoje poštovanje i povezanost s čakovečkom publikom, ističući da mu je Čakovec jedno od najposebnijih mjesta u kojem nastupa. Publika je imala priliku čuti neispričane crtice iz njegovog života, priče koje dosad nigdje nije podijelio. Ta ekskluzivnost dodatno je pojačala dojam cijele večeri, čineći ovu izvedbu neponovljivom.

Osim priče o borbi s ovisnošću, Stoka je motivirao publiku naglašavajući važnost sporta, zdravog života i obiteljskih vrijednosti. Njegov put, koji je vodio iz tame ovisnosti prema svjetlosti vjere i duhovnog ispunjenja, mnogima je poslužio kao primjer da, bez obzira koliko duboko osoba padne, uvijek postoji način da se izvuče – uz snažnu volju i podršku.

Dvorana je u nekoliko navrata iznenadila Stoku gromoglasnim pljeskom, jasno pokazujući koliko ih je dotaknula njegova priča. Za mnoge mlade prisutne, ovo je bio trenutak inspiracije, podsjetnik da su sve prepreke u životu savladive uz trud, volju i vjeru.

Njegova borba s ovisnošću, transformacija kroz vjeru i poruka nade oduševili su prisutne, ostavljajući ih s jasnom porukom: “I u najdubljoj tami postoji svjetlo, samo ga trebaš pronaći.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije