investicijski ciklus

POTPISAN UGOVOR Zgrada Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dobiva solarne panele

U velikom investicijskom ciklusu Međimurske županije, prošle godine energetski je obnovljena i dograđena i zgrada županijskog Zavoda za javno zdravstvo

U dogradnju, rekonstrukciju i energetsku učinkovitost objekta uloženo je 1,269.340 eura. Ukupna površina rekonstruiranog i dograđenog prostora doseže gotovo 2.572 kvadratna metra, a energetska obnova objekta podrazumijevala je i ugradnju suvremenih sustava poput fotonaponske elektrane i dizalice topline s priključkom za solarne panele i samostalnim priključkom na vodoopskrbni sustav, čime je u konačnici postignuta i energetska neovisnost objekta.

Zavod ovu veliku investiciju Međimurske županije zaokružuje ulaganjem u solarne panele koji će uskoro biti postavljeni na zgradu, te su danas ravnateljica ustanove prim. Marina Payerl-Pal, dr. med., i Tomislav Trtanj direktor tvrtke Svijet solara potpisali ugovor o izvođenju radova. Javna nabava provedena je uz stručnu podršku Međimurske energetske agencije MENEA.

Župan Međimurske županije Matija Posavec ističe da je nova investicija dokaz koliko je Međimurje okrenuto budućnosti te da su suvremeni sustavi koji koriste obnovljive izvore energije pravilo, a ne izuzetak kada je riječ o gradnji novih ili obnovi starijih javnih zgrada.

Ugradnja solarnih ćelija na zgradi Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, vrijednih 51.175 eura, uz dodatne uštede na energentima, pridonijet će smanjenju onečišćenja okoliša zahvaljujući korištenju obnovljivih izvora energije, istaknula je ravnateljica Payerl-Pal.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije