ŠTRIGOVA

BOGAT PROGRAM Dođite na Dane sv. Jeronima u Štrigovu

Ovih dana u Štrigovi je sve u znaku svetog Jeronima. Od 27. do 30. rujna u rodnom mjestu ovog velikog sveca i prevoditelja održat će se manifestacija Dani svetoga Jeronima

Program obiluje kulturnim, vjerskim i glazbenim događanjima koja slave svetog Jeronima i bogatu kulturnu baštinu.

Dani svetoga Jeronima započinju u petak, 27. rujna, u 18 sati u Domu kulture u Štrigovi gdje će se održati predstavljanje monografije o vinarstvu i vinskoj kulturi dr.sc. Tanje Baran pod nazivom „Hrvatska vinska kultura“. Autorica će monografiju predstaviti zajedno s uglednim recenzentima, professorom emeritusom Stipom Boticom i prof. dr.sc. Đurom Horvatom. Ovo je izvrsna prilika za ljubitelje književnosti, povijesti i vina da dobiju uvid u hrvatske tradicijsku vinsku kulturu i vinsku nematerijalnu baštinu.

Subotnja večer, 28. rujna, donosi poseban glazbeni doživljaj. S početkom u 18 sati u crkvi sv. Jeronima u Štrigovi podno impresivnih freski slavnog baroknog slikara Ivana Rangera održat će se koncert pod nazivom „Festival svetoga Jeronima“. Svetog Jeronima i sve ljubitelje lijepoga pjevanja pjesmom će počastiti ŽVS Stridonne, klapa Poj iz Samobora i Gospodnetić singers iz Zagreba.

Na sam blagdan svetog Jeronima, 30. rujna, u Štrigovi će se proslaviti tradicionalno proštenje. Svetu misu u 10 sati predvodit će fra Branko Lovrić, provincijal franjevaca trećoredaca uz sudjelovanje franjevaca iz Hrvatske. Tom misom će provincija franjevaca trećoredaca proslaviti svoga zaštitnika, svetoga Jeronima i Dan provincije. Svečanu večernju svetu misu u 18 sati predvodi soboški biskup mons. Peter Štumpf.

Istoga dana u Čakovcu, u prostorijama Ogranka Matice Hrvatske u 12 sati bit će predstavljen scenarij za dokumentarni film o svetome Jeronimu u Štrigovi.

Ne propustite priliku biti dio ovog jedinstvenog slavlja koje spaja tradiciju, vjeru i kulturu u čast svetog Jeronima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije