PREVENTIVNA AKCIJA

ČAKOVEC Provedena preventivna akcija ‘Ne budite označeni’

Jučer, 24. rujna od 12:30 do 14:30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji s članovima Udruge slijepih Međimurske županije proveli su preventivno- represivnu akciju "Ne budite označeni" na području grada Čakovca

Akcija je bila usmjerena prema svim sudionicima u prometu s ciljem skretanja pozornosti građana na problem parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom.

Cilj provođenja ovakvih i sličnih preventivnih akcija je zaštita osoba s invaliditetom te podizanje razine tolerancije, kao i poštivanja jednog od temeljnih ljudskih prava, prava na kretanje.

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije zajedno s policijskim službenicima obilazili su javna parkirališta u Čakovcu, kao i parkirališta kod trgovačkih centara te pritom dijelili informativne letke “Jeste li i Vi invalid”.

Ovakve i slične preventivno-represivne akcija doprinosi senzibiliziranju građana te poštivanju zakonskih odredbi koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima te time povećavaju njihovu mobilnost. Također, mogu pozitivno djelovati na svijest društva o ovoj temi te utjecati na uklanjanje prepreka koje otežavaju svakodnevicu osoba s invaliditetom.

Tijekom akcije utvrđen je jedan prekršaj nepropisnog parkiranja vozila na mjestu za parkiranje vozila osoba s invaliditetom te je prekršitelj sankcioniran.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije