prekrasni radovi

RIZNICA MEĐIMURJA Otvorena je izložba dječjih radova nastalih povodom Dana europske baštine

Danas je u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja otvorena izložba dječjih radova nastalih povodom Dana europske baštine koji se ove godine održavaju pod motom „Baština koja povezuje – kulturne rute i mreže” u 66 naselja diljem Lijepe Naše

Polaznici DV-a Cipelica sa svojim su odgojiteljicama, nakon stručnoga vodstva određenim dijelom stalnoga postava Riznice Međimurja, uživali na edukativno-kreativnim radionicama, a dječji su radovi predstavljeni danas na istoimenoj izložbi u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja i mogu se razgledati do 1. listopada 2024. u radno vrijeme Muzeja.


Skupina Balončići istražila je sve o pokladnim maskama u Međimurju, osobito o mukavcima iz Zasadbrega, pod vodstvom odgojiteljica Nikoline Kodba, Ivane Bakač Mikolaj i Valentine Mesarić.


Skupina Slatkiši proučavala je medičarstvo pod vodstvom odgojiteljica Densi Radovan, Blaženke Lozić i Brune Topolnjak.


Skupina Bubice istražila je sve o legendama i predajama u Međimurju, osobito o zmaju Pozoju, pod vodstvom odgojiteljica Samire Abu Zeid i Roberte Taradi.


Waldorfsku skupinu Sunčeka zaokupila je tema čipkarstva, a motiv čipke bio je poticaj za likovno stvaralaštvo u različitim medijima i materijalima u području likovnih umjetnosti, primijenjenih umjetnosti i dizajna, pod vodstvom odgojiteljica Petre Mićanović i Milane Hozmec.


Polaznici skupine Točkice (odgojiteljice Grozdana Goričanec, Vesna Novak) i skupine Ogledalce (odgojiteljice Đurđa Hižman, Helga Hetelendi Kraljić) obožavaju pjesmu i ples te su se povodom Dana europske baštine predstavili pjesmom, plesom i igrom „Žugice hojte dimo“.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije