Centar dr. Rudolfa Steinera

DONJI KRALJEVEC Dođite na predstavljanje kajkavskog romana ‘Moč življenja’ Petrane Sabolek

U srijedu, 25. rujna, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu u suradnji s Centrom dr. Rudolfa Steinera upriličit će svečano predstavljanje romana „Moč življenja“ književnice Petrane Sabolek

Predstavljanje će se održati u prostorijama Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu (Prvomajska ulica 4) s početkom u 18:00 sati.

Roman „Moč življenja“ za sada je posljednje djelo iz bogatoga književnog opusa Petrane Sabolek, no riječ je o prvom njenom romanu u potpunosti napisanom na kajkavskom narječju.

Na njegovim stranicama autorica tako autentičnim govorom rodnog mjesta, Donjeg Kraljevca, u pamćenje priziva uspomene iz djetinjstva, s naglaskom na razne dogodovštine koje su obilježile život tadašnjeg sela, odnosno na svoje iskustvo međimurskog načina života i marljivosti međimurskih ljudi.

O romanu „Moč življenja“ uz autoricu će govoriti recenzenti Robertino Bartolec i Krunoslav Mikulan, dok će program umjetničkom interpretacijom ulomaka iz knjige uveličati Dejan Novak, a pjesmom Udruga „Pjesma“ iz Donjeg Kraljevca.

Radujemo se vašem odazivu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije