POUČNE AKCIJE

FOTO U Čakovcu održana preventivna akcija ‘Sigurno u školu’

Navedenu akciju je koordinacijski odbor "Grad Čakovec-prijatelj djece" proglasio za Naj akciju 2024. godine

U četvrtak, 19. rujna 2024. godine na čakovečkom Trgu Republike, Policijska uprava međimurska u suradnji Auto klubom Čakovec, Gradom Čakovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, provela je aktivnosti iz preventivne akcije “Poštujte naše znakove” i “Sigurno u školu s HAK-om” s osnovnim ciljem edukacije djece učenika prvih razreda za samostalno i sigurno kretanje prometnicama.

Navedenu akciju je koordinacijski odbor “Grad Čakovec-prijatelj djece” proglasio za Naj akciju 2024. godine.

Nakon dolaska učenika prvih razreda I.,II., III. Osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Kuršanec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, njih ukupno 275, na Trg Republike u pratnji učitelja, kratke uvodne govore održali su Alenka Hošnjak voditeljica poslova prometne policije Službe za javni rad i sigurnost Policijske uprave međimurske, Darinka Tompoš predsjednica Auto kluba Čakovec i Ljerka Cividini gradonačelnica Čakovca, dok je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec otvorio preventivnu aktivnost.

Uz pratnju policijskih službenika i predstavnika Auto kluba Čakovec, u simuliranim uvjetima prigodno postavljenog poligona, učenici su u grupama isprobali  svoje vještine kretanja prometnicama u svojstvu pješaka te u stvarnim uvjetima na obližnjoj prometnici. Prilikom provođenja akcije, djecu su uveseljavale učenice Graditeljske škole Čakovec u maskotama zebri. 

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje, uključili su se u likovnu radionicu na temu “Sigurnost djece u prometu” koju je održala profesorica Tanja Karas s učenicima Graditeljske škole Čakovec. Naknadno će se postaviti izložba likovnih radova u prostorijama Policijske uprave međimurske, koja će ugostiti sve učenike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Ujedno, na Trgu Republike uspostavljen je informativni punkt korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije na kojem su prisutnima predstavljene mnogobrojne  preventivne aktivnosti međimurske policije.

Prilikom provođenja aktivnosti, učenicima su sredstvima Grada Čakovca, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Auto kluba Čakovec i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, podijeljeni  promidžbeni materijali i HAK bojanke.

Koristimo prigodu da svim sudionicima u cestovnom prometu uputimo apel o pojačanoj opreznosti u prometu tijekom početka školske godine te na striktno poštivanje prometnih pravila i propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića.

Svakako, potrebno je više strpljenja i razumijevanja prema “đacima prvacima”, kako bi njihovo prvo sudjelovanje u prometu bilo što sigurnije, kako za njih tako i za njihove roditelje. Ujedno pozivamo roditelje da svojim primjerom ukažu djeci na potrebu poštivanja prometnih pravila i propisa.

U nadi da ćemo zajedničkim aktivnostima doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, ovim putem zahvaljujemo svim gostima i uzvanicima, ravnateljicama i ravnateljima. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije