TRG REPUBLIKE

ČAKOVEC Uz poruku ‘Reci NE nasilju’ u Čakovcu obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Jučer, 18. rujna u prijepodnevnim satima na čakovečkom Trgu Republike obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

 Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Čakovca u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, Sigurnom kućom, Obiteljskim centrom i Hrvatskim zavodom za socijalni rad organiziralo je akciju senzibilizacije javnosti o neprihvatljivosti nasilja nad žena.

Uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt na kojem su članice Povjerenstva i druge žene iz javnog života odaslale poruku o potrebi elevacije nasilja, ne samo nad ženama, već općenito svih oblika nasilja u društvu.

Obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, svojim javnim istupom te porukama podrške, priključile su se gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca Franciska Ćetković te Jelena Ptiček Perković iz Obiteljskog centra Područne službe Međimurske županije. Sve zajedno odaslale su snažnu poruku o nedopustivosti nasilja u obitelji te o potrebi podizanja svijesti na obrazovnoj i medijskoj razini o štetnosti ovog sve većeg društvenog problema, o potrebi prijavljivanja obiteljskog nasilja te važnosti podrške, pomoći, osnaživanja i zaštite žrtava obiteljskog nasilja.

Čakovečki policajci priključili su se spomenutoj akciji te su građanima dijelili edukativne letke nacionalnog preventivnog projekta “Živim život bez nasilja” koji je usmjeren na sprječavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji te izgradnju kulture nenasilja i tolerancije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije