U SPOMEN

PRISJETIMO SE Dan kada je Međimurje postalo prva oslobođena regija Hrvatske

Međimurski branitelji su 17. rujna 1991. godine ispisali stranicu zavičajne povijesti u duhu svojih predaka te je Međimurje postalo prva oslobođena regija u Hrvatskoj

Na današnji dan, prije 33 godine, na prostoru kompleksa tadašnje vojarne u Čakovcu, povijest je dobila ljudsko lice zahvaljujući našim ljudima koji su bez zadrške odgovorili na izazov ratne prijetnje i razumnim, mudrim odlukama uspjeli postići mirnu predaju strateških vojnih objekata.

Međimurski branitelji su 17. rujna 1991. godine ispisali stranicu zavičajne povijesti u duhu svojih predaka te je Međimurje postalo prva oslobođena regija u Hrvatskoj.

Svoj ratni put nastavili su u mnogim postrojbama Hrvatske vojske te policije, u najtežim bitkama i oslobodilačkim ratnim operacijama, poput borbe za Vukovar, Bljeska, Oluje… zapisujući svoja imena u srca ljudi diljem Hrvatske čija su ognjišta branili. U ratnom vrtlogu izgubili smo 78 branitelja iz Međimurja kojima danas odajemo počast, kao i svima čiji su životi bili cijena mira u kojem živimo.

Dobrobit svih naših građana, pa tako i obitelji svih naših branitelja, Međimurskoj županiji nije samo obveza, već cilj, istinski utkan u svaki projekt i svaku pruženu potporu.

Dan oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja za nas je dan ponosa i simbol neuništive snage naših ljudi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije