U ČAST SVECA

ŠTRIGOVA Dani svetog Jeronima 2024: Bogat program kulturnih i duhovnih događanja

„Dani svetoga Jeronima“, kulturna i duhovna manifestacija u čast sveca koji se u Štrigovi štuje već više od pet stoljeća održavaju se od 27. do 30. rujna 2024. godine

U petak, 27. rujna u 18 sati, u Domu kulture u Štrigovi održat će se predstavljanje monografije dr.sc. Tanje Baran „Hrvatska vinska kultura“, a u subotu, 28. rujna u 18 sati, u crkvi sv. Jeronima „Festivalom sv. Jeronima“ u čast ovome svecu pjevat će ženska vokalna skupina Stridonne iz Štrigove, Klapa Poj iz Samobora i Gospodnetić singers iz Zagreba.

U nedjelju, 29. rujna crkva sv. Jeronima bit će otvorena za posjete sa stručnim vodstvom. Proštenje sv. Jeronima održat će se u ponedjeljak, 30. rujna.

Svečanu svetu misu u 18 sati predslavit će mons. Peter Štumpf, biskup Murske Sobote iz Slovenije. Istoga dana u 12 sati, u prostorijama Matice Hrvatske u Čakovcu bit će predstavljen scenarij za dokumentarni film o sv. Jeronimu, koji se planira snimati u Štrigovi sljedeće godine.

Dane svetoga Jeronima organiziraju Varaždinska biskupija i Župa sv. Marije Magdalene, Općina Štrigova i Turistička zajednica Općine Štrigova, Ogranak Matice Hrvatske u Čakovcu i Ženska vokalna skupina Stridonne.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije