Osnovan Savez udruga mladih Međimurja

Osnovan Savez udruga mladih Međimurja

Na ideju osnivanja udruženja svih udruga mladih koje djeluju na području Međimurske županije došlo se sasvim slučajno. Naime, Udruga mladih Vratišinec organizirala je “Malonogometni noćni turnir – UMV 2012” i u želji da se turnir što bolje organizira kontaktirali su nekoliko vodećih ljudi prijateljskih udruga.

Kako im je to bio prvi malonogometni turnir koji su samostalno organizirali, trebala im je pomoć. Upravo su iz tog razloga stupili u kontakt s njima, kako bi razmijenili iskustva i dobili pokoji dobar savjet. Nakon razgovora s njima došli su na ideju kako bi bilo dobro osnovati udruženje udruga gdje bi se razmjenjivala dragocjena iskustva oko organiziranja raznih javnih manifestacija i vodili razgovori oko problema s kojima se susreću.

Na prvom sastanku, 22.  u Vratišincu kojemu je domaćin  bila Udruga mladih Vratišinec prisutno je bilo devet udruga. Na početku su svi predstavnici udruga pobliže opisali rad svojih udruga nakon čega je jednoglasno donesena odluka o imenu udruženja mladih “Savez udruga mladih Međimurjrja”.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane udruge mladih na području Međimurja da im se pridruže. Napominju da će im Savez dati mogućnost da još više napreduju jer su zajedno jači te dokazati da u Međimurju ima sposobnih mladih ljudi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije