Završna priredba učenika hrvatskog jezika u Lendavi

Završna priredba učenika hrvatskog jezika u Lendavi

U lendavskom Hrvatskom domu održana je završna svečanost podjele učeničkih knjižica polaznicima dopunske nastave hrvatskog jezika u Lendavi.

U kratkom programu predstavili su se učenici Dvojezične srednje škole u Lendavi Saša Juretić, Anamarija Nađ, Monika Horvat i Sašo Zver sa svojim interpretacijama nekih od najpoznatijih domoljubnih pjesama hrvatskih pjesnika i tako svojim izričajem pridonijeli obilježavanju ove velike svečanosti, prve godine uspješnog učenja hrvatskog jezika i kulture u Lendavi, koje je pokrenuto suradnjom Hrvatskog društva Pomurje Lendava s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

U kratkim govorima učenicima i njihovim roditeljima obratili su se predsjednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak i učitelj hrvatske dopunske nastave u Sloveniji Teodor Vočanec. Oni su ukratko upoznali goste s programom i ciljevima nastave te zahvalili roditeljima na pomoći u provođenju ovog projekta.

Projekt se zahvaljujući njima proširio i na druge gradove u Sloveniji (Ljubljana, Maribor,  Velenje) i nastavit će se sljedećih godina te će se i nadalje truditi očuvati tradiciju hrvatskog jezika i hrvatskih običaja u susjednoj nam Republici Sloveniji.

Priredba je završila podjelom učeničkih knjižica u kojima je upisana ocjena hrvatskog jezika koja se priznaje kod upisa u hrvatske škole ili fakultete. Učenici su primili i prigodne poklone od strane predsjednika HKD Pomurje i svi zajedno su uz prigodni domjenak nastavili druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije