DANI OPĆINE VRATIŠINEC

VRATIŠINEC Unatoč lošem vremenu na drugi Vratišinski kotlić odazvalo se rekordnih 18 ekipa

Ni kiša, hladnoća nisu spriječile odličnu atmosferu i druženje mještana i gostiju na II. Vratišinskom kotliću te iz Vratišinca danas svi odlaze kao pobjednici

Svečanom sjednicom u četvrtak započeli su ovogodišnji Dani Općine Vratišinec. U petak mještani i gosti zabavljali su se uz Mineu, a za subotu planirani je II. Vratišinski kotlić i I. Vratišinski sajam domaćih proizvoda.

Ovogodišnji vratišinski kotlići okupili su čak 18 ekipa, što udruga s područja Općine, ali i mnogih gosti.

Kuhanje je započelo od 13:00 sati, a veselja i fešte nije nedostajalo. Unatoč lošem vremenu organizatori su odlučili kako se događanja neće otkazati već će se prilagoditi, pa se kuhanje održava pod šatorom.

U razgovoru s članovima ekipe Punica, zet i kumić saznali smo kako su naziv ekipe osmislili pomoću najstarije članice Marjetke Farkaš koja je punica, njezin zet Dražen Jakopić glavni je kuhar koji nam nije htio otkriti tajnu njihova vinska gulaša, dok je kumić Mihael Petković zaduženi za fizički dio posla, miješanja vinskog kotlića. „Atmosfera unatoč kiši je odlična, ima puno ekipa. Htjeli smo se prijaviti već prošle godine no sastav ekipe nije bio potpun.“ – u razgovoru je istaknula gospođa Farkaš.

Općinski načelnik Mihael Grbavec s vratišinskim stručnim timom nazvanim „Tri kralja“ obišao je ekipe, kušali su kotliće te podijelili priznanja za sudjelovanje. Prva tri mjesta nisu definira, jer iz Općine Vratišinec svi odlaze kao pobjednici – kratko su istaknuli.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije