zanimljive radionice

FOTO Međimurski informatički klub (MIK) uspješno proveo Ljetni i Proljetni STEM kamp uz podršku Grada Čakovca

Međimurski informatički klub (MIK) završio je uspješnu provedbu dva značajna projekta, Ljetni STEM kamp i Proljetni STEM kamp, održana u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) uz podršku Grada Čakovca

 Oba projekta bila su usmjerena na popularizaciju STEM područja među mladima, poticanje njihovih istraživačkih vještina i razvoj logičkog razmišljanja kroz interaktivne radionice i praktične vježbe.


Ljetni STEM kamp uključivao je radionice “Dimenzije u akciji” i “Robotika za početnike”. Radionicu “Dimenzije u akciji” vodila je Anita Sečan od 6. do 9. kolovoza, a mladi istraživači imali su priliku otkrivati važnost mjerenja u znanosti i njihovu primjenu u svakodnevnom životu. Radionica je bila interaktivna, s praktičnim vježbama i korištenjem digitalnih alata, gdje su polaznici učili o mjerenju duljine, površine, volumena i mase kroz razne pokuse.


Radionicu “Robotika za početnike”, koja se održala od 22. do 25. srpnja, vodila je Dunja Škvorc. Tijekom četiri dana, učenici su upoznali i programirali edukativne robote Dash and Dot pomoću aplikacija Go i Blockly. Radionica je bila usmjerena na razvoj vještina programiranja, kreativnog razmišljanja te unaprjeđenje suradnje i timskog rada među sudionicima.


Proljetni STEM kamp sadržavao je dvije radionice: “Kako riješiti sudoku & ostale logičke mozgalice” i “Virtualna stvarnost”. Radionicu “Kako riješiti sudoku & ostale logičke mozgalice” vodila je Aleksandra Maria Vuković od 29. srpnja do 1. kolovoza 2024. godine. Cilj radionice bio je razvoj logičko-matematičke inteligencije, vizualno-prostornog razmišljanja i poticanje interesa za logičke i matematičke igre, pružajući polaznicima priliku za unaprjeđenje kognitivnih sposobnosti te razvoj kreativnosti.


Radionicu “Virtualna stvarnost” vodio je Borna Kadežabek, a polaznici su se upoznali s VR tehnologijom te imali priliku programirati vlastitu igru uz pomoć Unreal Engine 5. Radionica je pružila mladima uvid u čaroban svijet virtualne stvarnosti i potaknula ih na kreativno stvaranje digitalnih sadržaja. Radionica se održavala od 12.08. – 14.08.2024. godine.


Ovi projekti Međimurskog informatičkog kluba pokazali su kako inovativne i interaktivne radionice mogu motivirati mlade za istraživanje STEM područja te ih potaknuti na razvijanje novih vještina potrebnih za budućnost.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije