VATROGASCI

SVETI JURAJ NA BREGU DVD Lopatinec svečano blagoslovilo novo navalno vozilo

U Subotu 07. rujna bio je poseban dan za DVD Lopatinec jer je blagoslovljeno navalno vozilo kojeg je DVD Lopatinec uz pomoć općine Sveti Juraj na Bregu, kupilo prije nekoliko mjeseci

Blagoslovu su prisustvovali ostali DVD-i iz općine, DVD Zasadbreg, DVD Vučetinec, DVD Mali Mihaljevec i DVD Brezje te naše prijateljsko društvo DVD Vođinci iz Slavonije.

Vozilo je nabavljeno u Sloveniji, od PGD-a Šmartno v Tuhinju čiji su predstavnici također bili u Subotu s nama. To je zasigurno početak jedne nove suradnje i prijateljstva. Uz vatrogasce se okupio i velik broj mještana.

Nakon Hrvatske i Vatrogasne himne predsjednik DVD-a Bojan Bistrović pozdravio je sve prisutne i rekao par riječi o samoj nabavci vozila nakon čega je dao riječ načelniku općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću.

Načelnik je naglasio da je i sam jako zadovoljan nabavljenim vozilom koje je prvo takvo u općini. Među prisutnima bio je i potpredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Aleksandar Karlovčec, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Danijel Vinković i općinski zapovjednik Kristijan Ivančok.

Prije samog blagoslova predsjednik DVD-a je svečano uručio ključeve vozila zapovjedniku Filipu Novaku koji je zajedno sa šoferom Filipom Babićem prisegnuo da će vozilo biti korišteno za ono za što je namijenjeno, a to je zaštita od požara i gašenje te spašavanje ljudi i imovine.

Vozilo je blagoslovio velečasni Danijel Bistrović župnik Župe Sveti Juraj na Bregu.

Nakon svečanog dijela slijedila je fešta do ranih jutarnjih sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije