KORISNO PREDAVANJE

KNJIŽNICA NIKOLA ZRINSKI U novom predavanju otkrijte kako nordijsko hodanje može pomoći

Zbog velikog interesa ponavljamo predavanje “Primjena nordijskog hodanja kod osoba s kroničnim bolovima u kralježnici” predavačice Astrid Mudri

Predavanje će se održati u utorak 17. rujna 2024.u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

Astrid Mudri magistra je fizioterapije, instruktorica nordijskog hodanja i predsjednica novoosnovanog Kluba nordijskog hodanja “Međimurje”.

Sve se veći broj ljudi tijekom života susreće s kroničnom boli u kralježnici. Nordijsko hodanje aktivira 90% mišića tijela pa tako smanjuje bol i jača mišiće kralježnice.

Nordijsko hodanje preporučuje se kod kroničnih oboljenja kralježnice, nakon operacije kralježnice i kod drugih bolesti.

Na predavanju će biti prezentirana osnovna tehnika nordijskog hodanja pomoću INWA metode poučavanja u 10 koraka (INWA 10 step teaching metod). Govorit će se o pravilnom odabiru štapova za NH, strukturi pojedinog treninga, čestim greškama kod same tehnike NH.

Svrha stručnog predavanja je potaknuti ljude koji imaju kronične bolove u kralježnici da odaberu nordijsko hodanje kao oblik rekreacijske aktivnosti i zdravstvene samopomoći.

Motivacijski slogan: “Nema boli tko nordijski hodati voli!”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije