ČAKOVEC

VIDEO Hitna helikopterska intervencija u Čakovcu: Pacijent s koronarne jedinice prebačen u Zagreb

Danas su stanovnici Čakovca svjedočili nesvakidašnjem događaju kada je helikopter Hitne helikopterske medicinske službe (HHMS) sletio na veliku livadu nasuprot gradskog parka kako bi hitno prevezao pacijenta iz Županijske bolnice Čakovec u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu

Pacijent, koji je ležao na koronarnoj jedinici, prebačen je zbog potrebe za hitnom operacijom.

U trenutku dolaska helikoptera, na terenu su bile sve nadležne službe. Policija je osigurala mjesto slijetanja, dok su vatrogasci i hitna medicinska služba osiguravali uvjete za siguran i nesmetan prijenos pacijenta. Helikopter je brzo odvezao pacijenta u Zagreb, gdje će biti podvrgnut hitnoj kirurškoj intervenciji.

Ovakvi prizori nisu česti, pa su brojni prolaznici zastali kako bi promatrali operaciju evakuacije iz blizine. Iako je situacija izazvala zabrinutost među građanima, potvrđeno je da nije riječ o prometnoj nesreći, već o hitnom medicinskom prijevozu koji je proveden u skladu sa svim sigurnosnim protokolima.

Helikopterski prijevoz pacijenata u hitnim situacijama, osobito onih kojima je potrebna specijalizirana zdravstvena skrb, sve je češći u Hrvatskoj, što omogućava bržu i učinkovitiju reakciju u spašavanju života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije