nezaboravna staza

FOTO U prvom izdanju Croatia Classic Tourist Trophy Rallyja sudjelovalo 30 prekrasnih automobila

U točno 11 sati s Trga Republike u Čakovcu započelo je prvo izdanje Croatia Classic Tourist Trophy Rallyja, u kojem je sudjelovalo 30 povijesnih automobila

Ovaj događaj, koji nastoji postati tradicionalnim, spaja ljubav prema starinskim vozilima, sportsko nadmetanje i turističku promociju. Organizaciju je preuzeo Classic Auto Club Međimurje, uz potporu Međimurske županije, Grada Čakovca i Turističke zajednice Međimurske županije.

Automobili, među kojima najstariji datira iz 1958. godine, krenuli su na rutu dugu gotovo 130 kilometara, prolazeći kroz predivne međimurske krajolike i dijelom Slovenije, a staza koja prolazi kroz pitome međimurske brežuljke, slikovite ceste i sela pružila je nezaboravan doživljaj svim sudionicima.

Natjecatelji su vozili po roadbooku, što čini ulogu suvozača ključnom za uspjeh. Svaki automobil opremljen je transponderom, a vožnja se odvija po otvorenim cestama, uz strogo poštivanje prometnih pravila.

Sudionici su raspoređeni u pet kategorija, a svi sudionici dobivaju priznanja, dok će pobjednici ponijeti pehare. Start i cilj ovog uzbudljivog događaja nalaze se na Trgu Republike u Čakovcu.

Među onima koji su poželjeli sreću i dobru zabavu natjecateljima bili su župan Međimurske županije Matija Posavec, dožupan Občine Ormož Zlatan Fafulić te direktor turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Osim natjecateljskog duha, ovo je bila prilika da sudionici uživaju u prekrasnoj prirodi i šarmantnim mjestima koja krase Međimurje, čime je ovaj rally postao pravi praznik za ljubitelje starinskih automobila, ali i za sve one koji vole istraživati ljepote našeg kraja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije