klasika na cestama

VIDEO I FOTO Startali u Čakovcu: Klasični automobili preplavili ceste Međimurja

Dionica utrke započela je u Čakovcu, a sudionici se voze pitoresknim brežuljkastim naseljima, s posebnim naglaskom na osvajanje Mađerkinog brega

Ove godine, Classic Auto Club Međimurje po prvi put u Hrvatskoj organizira međunarodni event „Croatia Classic Tourist Trophy Rally“.

Ljubitelji klasičnih automobila okupili su se iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine kako bi proputovali kroz predivne krajeve Međimurja i Slovenije, upravljajući s četrdesetak povijesnih vozila.

Dionica utrke započela je u Čakovcu, a sudionici se voze pitoresknim brežuljkastim naseljima, s posebnim naglaskom na osvajanje Mađerkinog brega. Ulaskom u Sloveniju, vozači će uživati u prirodnim ljepotama Jeruzalema, jedne od najpoznatijih vinskih regija.

Rally je poseban zbog međunarodne dionice i podjele u pet grupa prema starosti vozila, uključujući i youngtimere. Uz tehničko prometnu kulturu, naglasak je stavljen i na održivi turizam te promociju enoloških i kulinarskih specijaliteta ovog kraja.

Želja organizatora je da se navedeni događaj pretvori u tradiciju koja će Međimurje podići na visoku ljestvicu u organizaciji Tourist Trophy Rally-a u ovom dijelu Europe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije