SIREVI POD VIDEONADZOROM

ZBUNJENI KUPCI U PRELOGU I toga ima! Sirevi na polici u trgovini pod videonadzorom

Evo što u trgovini kažu o tome

“Sirevi su pod videonadzorom!” Ta poruka napisana kemijskom olovkom stoji na polici sa sirevima u Konzumovoj trgovini u Prelogu u Međimurskoj županiji. I to ne među skupim sirevima. Ne znajući kako se nositi s krađama, u trgovini su se odlučili na ovakav korak zaštite, piše Večernji list.

– Konzum s ciljem prevencije ulaže značajna sredstva u zaštitu, kako svojih zaposlenika i kupaca, tako i prodajnih mjesta i centara te svih kategorija prodajnih artikala, no krađe različitih kategorija proizvoda, pa tako i u ovom konkretnom slučaju navedenog sira, nažalost su neizostavan dio poslovanja svakog trgovačkog lanca – piše u odgovoru koji su dobili iz Konzuma.

Prema nekim istraživanjima na globalnoj razini, krađe u maloprodaji tvrtkama nose trošak u iznosu od 1,4 posto ukupne prodaje. Od prehrambenih proizvoda najviše se kradu suhomesnati proizvodi i alkoholna pića. Trgovine se nastoje zaštititi kamerama i elektroničkom zaštitom proizvoda, te angažmanom zaštitara.

Jedno je domaće istraživanje pokazalo da je u 60 posto krađa razlog osjećaj uzbuđenja ili se krade iz nekog hira, a u manje od deset posto je uzrok neimaština i glad. Najviše se kralo voće i slatkiši, piše Večernji list.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije