zanimljiva dionica

BICIKLIMA OD MURE DO KULTURE Pridružite se biciklijadi i besplatno posjetite sve interpretacijske centre

Ulazak u jesen Turistička zajednica područja Mura i gorice obilježava po prvi puta organiziranjem biciklijade pod nazivom “Od Mure do kulture”

Cilj je promocija zdravog života, ali i kulturnih znamenitosti područja.


Biciklijada će se održati u subotu, 7. rujna, okupljanjem u 10 sati i startom na Šetnici svete Barbare u Murskom Središću, gdje će prijavljeni preuzeti bonove za besplatan ulazak u interpretacijske centre i jelo koje vas očekuje u 15 sati na Izletištu Fusek u Murskom Središću, gdje vožnja biciklima i završava. Napominjemo da možete preuzeti i digitalni bon koji će se dodijeliti svima koji se prijave, a Vaš start može biti s bilo koje točke, bitno je da se prijavite kao sudionici biciklijade. Sudjelovati mogu svi zainteresirani građani. Turistička zajednica osigurava besplatno piće na startu za sve sudionike i besplatno piće na završnoj točki, gdje vas ujedno očekuje i besplatan obrok.


Dionica kojom će se biciklijada održati je Mursko Središće – Peklenica – Križovec – Podturen – Gornji Kraljevec – Vratišinec- Selnica – Mursko Središće. Dionica od Šetnice svete Barbare do Spomen parka naftaštva u Peklenici i interpretacijskog centra Med dvemi vodami je cestovni, a nakon toga, do Kuće starina obitelji Murk vozite se makadamom uz rijeku Muru, što je i relacija buduće šetnice koja će spajati Mursko Središće i Podturen.

Nakon toga, kroz Sivicu i Remis cestom putujete do Mamičine škrinje u Gornjem Kraljevcu, te isto tako cestom do Murskog Središća i Spomen doma rudarstva Cimper i nastavno Old timer muzeja Šardi. Nakon spuštanja cestom, skrene se na makadamski put koji vodi sve do izletišta Fusek. Ponavljamo, rutu možete složiti i drugačije, sukladno svojim željama. Dužina cijele iznosi 36,35 kilometara.


–Nadamo se da će te nam se pridružiti u što većem broju, te da ćemo zajedno biciklirati i otkrivati kulturne ljepote naše Turističke zajednice. Sve što trebate učiniti je prijaviti se. Prijave, te dodatne informacije za biciklijadu možete izvršiti putem maila turistickazgms@gmail.com ili na broj telefona 099 163 0081.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije