ŽIVO JE I DINAMIČNO

PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA DOMAŠINEC Pripreme za poseban bal

Govoreći o pripremama za bal prva bi pomisao bile kakve večernje toalete odijenuti i tome slično, no u Udruzi umirovljenika Domašinec to ipak izgleda nešto drukčije

Tjednima prije Umirovljeničkog bala u prostorima podružnice živo je i dinamično, u tijeku su radionice izrade adventskih vijenaca. Na balu, za koji se spremaju, održat će se i natjecanje u izradi adventskih vijenaca i to ne bilo kakvih. Propozicije natjecanja su jasne, vijenci moraju biti ukrašeni krep papirom, svijećama, sa što manje plastike i umjetnih materijala. Nikakav problem za vrijedne i nadasve maštovite članice domašinečke podružnice.

Jelena Horvat, Cecilia Peras, Ana Lacković, Ana Balog, Ana Sobočanec i Marija Novak odmah su znale što žele i što treba raditi. Za par minuta već su napravile češere, cvijeće, ukrase, sve od krep papira, ali i konca i vune. Kinč je za njih uobičajena vještina. Uglas nam govore da za to treba imati ruku, ali i glavu i puno volje prije svega. A one imaju sve to. Osim u izradi ukrasa od papira, prave su majstorica i u kukičanju i pletenju.
– Sve se može napraviti od krep papira, kuglice, češeri, ružice, zvjezdice, baš sve, otkriva Marija Novak koja se odmah bacila na posao. Neke od njih te su vještine učile još kao osnovnoškolke.


– Mi smo u školi čak imali grupu u kojoj smo učili raditi ručne radove. Izrađivali smo stolnjak, šal, prisjeća se Ana Sobočanec dok istovremeno vješto izrađuje svakakve oblike i ukrase. S već gotovim ukrasom na radionicu je došla Jelena Horvat koja je zaheklala adventski vijenac. Kaže trebale su joj za to tri večeri i to duge.


– Kako sam se toga sjetila? Pa jednostavno mi je palo na pamet napraviti takav vjenčić. Napravila sam ruže, posložila ih i evo ga. Uživam u tome, imam volju uvijek za raditi takve stvari, no nemam baš uvijek vremena, priznaje Jelena čiji vijenac ne ulazi u natjecanje, ali bit će ukras na njihovom štandu. Domašinske se umirovljenice vode dobro poznatim motom da je važno sudjelovati, no uvijek ih veseli kad baš njihovi radovi ljepotom i kvalitetom iskoče. Nadaju su da će tako biti i na skorom natjecanju u izradi adventskih vijenaca. Ako ne, ostat će im lijepi ukrasi i kvalitetno provedeno vrijeme u dobrom društvu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3619

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije