župa belica

FOTO Župa Belica: Veselje i veliki odaziv djece na Ljetni oratorij

Veliki broj djece kroz igru i druženje grade crkveno zajedništvo

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Belica u ponedjeljak su započeli ovogodišnji Ljetni oratorij za osnovnoškolsku djecu. Oko 70tak djece, uz pomoć župnih animatora, vjeroučiteljica Delfine i Sanje, kroz tri dana uče o vjeri i kulturi, te kroz igru i druženje grade crkveno zajedništvo.

Ove godine tema je “Oko jednog stola i Kruha”. Prvi dan djeca su na zanimljiv način upoznavala župnu crkvu, uočavala ono što inače ne bi primijetili, da bi nakon toga izrađivali po grupama diaremu naše crkve. Slijedile su zajedničke igre, a nije nedostajalo raznih klipići, kiflica i kolača, koje ovih dana donose mnoge mame i bake.

Drugi dan djeca su kroz svojevrsnu izložbu vidjeli liturgijsko ruho, posuđe i knjige naše župe, one iz prošlosti, tako i ono koje danas koristimo, što nam je potrebno za slavlje sakramenata, zašto se svećenik odijeva u razne haljine, te zašto je sve to lijepo, vrijedno i bogato ukrašeno. Slijedila je radionica u grupama, gdje je svaka izrađivala neko od liturgijskog posuđa i ruha.

Nakon pauze počele su igre ovog ‘vodenog dana’, što nam je svima ovih vrućih dana itekako pasalo. Danas je treći dan, u kojem ćemo doći do cilja ovogodišnjeg ljetnog oratorija – poručuje župnik Karlo Kruljac.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije