koristan projekt

VAŽNE AKTIVNOSTI Udruga udomitelja djece Međimurja nastavlja s provedbom projekta ‘Osnaženi udomitelji, uspješnija djeca’

Prošlog tjedna, u Murskom Središću, Udruga udomitelja održala je koordinacijski sastanak s partnerima u projektu Zavod za socijalnu skrb Čakovec, Obiteljski centar Čakovec, grad Mursko Središće i Osnovnom školom Mursko Središće

Projekt „Osnaženi udomitelji, uspješnija djeca“ u svojoj drugoj godini provedbe, predstavila je voditeljica projekta Vesna Horvat.

Glavna aktivnost, pomoć u učenju, provodit će se svakodnevno za udomljenu djecu i djecu iz lokalne zajednice u pisanju zadaće i savladavanju gradiva za niže razrede. Ta će aktivnost, osim djece od 1. do 4. razreda, obuhvatiti i djecu viših razreda i srednjoškolce, sve u dogovorom s udomiteljima i Osnovnom školom Mursko Središće.

Osim glavne aktivnosti, cijele godine provodit će se edukativno-kreativne radionice za sve sudionike u projektu, te psiho-socijalne radionice i edukacije.

Za udomitelje će biti organizirane edukativne radionice u Obiteljskom centru Čakovec i u Tuheljskim toplicama sa stručnom osobom iz Obiteljskog centra.

Izlet za djecu sudionike u projektu planirani je jednodnevni izlet u Zagreb, vožnja žičarom do Sljemena te šetnja i upoznavanje prirodnih ljepota Sljemena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije