OPĆINA VRATIŠINEC

VATROGASCI U Gornjem Kraljevcu održano jedinstveno vatrogasno natjecanje podzemnim hidrantima

U nedjelju, 1. rujna u Gornjem Kraljevcu održalo se jedinstveno vatrogasno natjecanje s podzemnim hidrantima

U nedjelju, 1. rujna u Gornjem Kraljevcu održalo se jedinstveno vatrogasno natjecanje s podzemnim hidrantima. Već 24. po redu, ovo se tradicionalno natjecanje održava samo u Gornjem Kraljevcu, a organizator je DVD Gornji Kraljevec uz pokroviteljstvo Općine Vratišinec.

Tog se dana u Gornji Kraljevec sjatilo preko 200 vatrogasaca, odnosno 34 ekipe iz 16 DVD-ova. Kako kaže Milena Granatir, tajnica DVD-a Gornji Kraljevec, specifičnost same vježbe je da se uvježba rad s podzemnim hidrantima, na koje se spaja hidrantski nastavak, a na koji se spajaju cijevi kako bi dopremili vodu iz hidranta do željenog cilja. Rukovanje tim hidrantima je teže jer se na hidrant mora spojiti hidrantski nastavak, dok je nadzemni hidrant već namješten iznad zemlje te je potrebno samo priključiti cijevi.

U kategoriji Muški u nedjelju je na natjecanju pobjedu odnijela ekipa DVD Vratišinec, u kategoriji Žene ekipa DVD Domašinec 1, u kategoriji Mladež muški ekipa DVD Miklavec, a u kategoriji Mladež žene DVD Vratišinec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije