MEĐIMURSKA PRIRODA

FOTO Međimurci u Lendavi: Nakon Bogračfesta fino će se jesti na 4. Eko kotliću

Djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode prvi put su sudjelovali na manifestaciji Bogračfest, a uskoro će biti domaćini slične gastro manifestacije na Trgu međimurske prirode

S ciljem promoviranja zaštite prirode i Centra za posjetitelje Med dvemi vodami, djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode prvi put su sudjelovali na gastronomskoj manifestaciji Bogračfest u Lendavi.

Tim Međimurske prirode kuhao je pod sloganom Kuhaj prirodno!. Službenu ekipu činile su glavna majstorica pripreme bograča Sara Srša, te Ivana Horvat i Monika Cindrić. Glavnom gastro timu pomagali su Velimir Bašek, Antonio Krušelj i Roberta Radović.

Na dan održavanja Bogračfesta, u subotu 24. kolovoza 2024. godine obilježavao se i Svjetski dan roda, stoga je kostimirana međimurska roda obišla sve natjecateljske ekipe i zavirila u bograč kotliće. Jelenak je pak zasvirao i zapjevao poznate zabavne hitove za sve sudionike i posjetitelje ove popularne manifestacije koja se organizirala pod okriljem Festivala Vinarium. Uz tim Međimurske prirode međimurske boje u vještini kuhanja branili su Vidovski zlatari, Pajdaši z Štrigovčaka, Familija Šardi i Dečki z Zebanca.

Ekipa Terme Lendava prema ocjeni komisije pripremila je najbolji bograč. Vidovski zlatari i Pajdaši z Štrigovčaka pripremili su bograč mirisa i ukusa zlatnog sjaja odnosno priznanja. Gastro tim Međimurske prirode osvojio je srca posjetitelja uređenjem kuharskog mjesta i kostimom rode koja je „doletjela‟ na sva natjecateljska mjesta. Bograč na način „Kuhaj prirodno!‟ nestao je začas, jer prema ocjenama kušača bio je odličan i fin.

Propustili ste ovogodišnji Bogračfest u Lendavi? Uskoro imate još jednu priliku za slično kulinarsko druženje. U subotu 21. rujna u Križovcu slijedi 4. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode. Ovom kulinarskom manifestacijom i druženjem na otvorenom okupljaju se ekološke udruge i srodni dionici koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj županiji. Vidovski zlatari već su najavi dolazak, a domaćin će naravno biti ekipa Javne ustanove Međimurska priroda.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije