ZABRANJENO PECANJE

SRD ČAKOVEC Unatoč zabrani, ribolov i krađa ribe na retenciji Šenkovec i dalje traju

Unatoč strogoj zabrani ribolova na retenciji Šenkovec, nezakonite aktivnosti ribolova i krađe ribe nastavljaju se, ozbiljno ugrožavajući riblji fond ovog područja

Situacija je izazvala zabrinutost među članovima Sportsko ribolovnog društva (SRD) Čakovec, koji su odlučno krenuli u borbu protiv ovog problema.

Upravni odbor SRD Čakovec poziva sve svoje članove i građane da budu oprezni i da odmah prijave bilo kakve sumnjive aktivnosti na području retencije. “Molimo sve članove, ako imaju informacije ili zateknu nekoga u nedozvoljenom ribolovu, da nas odmah obavijeste ili kontaktiraju policiju”, stoji u službenom priopćenju Upravnog odbora.

Kako bi zaštitili riblji fond koji je posljednjih mjeseci nemilosrdno iscrpljivan od strane ribokradica, SRD Čakovec je pojačao ophodnje na kritičnim lokacijama. Članovi društva redovito patroliraju područjem retencije, nastojeći spriječiti daljnje nezakonite aktivnosti i osigurati održivost ribljeg fonda za buduće generacije ribolovaca i ljubitelja prirode.

Osim ljudskih resursa, društvo ulaže i u tehnološka rješenja za nadzor područja. Trenutno je u tijeku postavljanje nadzornih kamera na strateškim točkama oko retencije Šenkovec. “Vjerujemo da ćemo uz pomoć video nadzora uspjeti stati na kraj ovom bezobrazluku i učinkovito zaštititi naše prirodne resurse”, poručuju iz Upravnog odbora.

Riblji fond retencije Šenkovec od iznimne je važnosti za lokalnu ekološku ravnotežu i predstavlja vrijedno prirodno bogatstvo Međimurske županije. Nezakonite aktivnosti ribolova ne samo da narušavaju ekosustav, već i ometaju napore zajednice u očuvanju i održivom upravljanju ovim resursima.

SRD Čakovec izražava zahvalnost svim članovima i građanima koji pomažu u borbi protiv ribokradica te apelira na zajedništvo i odgovorno ponašanje kako bi se osigurao trajni opstanak i zdravlje ribljeg fonda na području retencije Šenkovec.

“Zajedničkim naporima možemo očuvati naše vode i osigurati da one ostanu mjesto uživanja i rekreacije za sve koji vole prirodu i sportski ribolov”, zaključuju iz Upravnog odbora SRD Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije