ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC

OBNOVA OD 100 DANA Mališanima je od danas uljepšan boravak na novootvorenom Odjelu za pedijatriju

“Limači” i njihovo zdravlje glavni je motiv razvoja i uređenja ovog Odjela u kojem je svaki detalj prilagođen djeci kako bi im boravak u bolnici bio što ugodniji

Danas, 30. kolovoza na Odjelu za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec skupili su se liječnici, medicinske sestre, uprava Bolnice, političari, mediji i donatori kako bi svečano nazočili otvorenju obnovljenog Odjela i to dijela za liječenje djece od 18 mjeseci do 18 godina. 

Kako je u uvodu naglašeno, “limači” i njihovo zdravlje glavni je motiv razvoja i uređenja ovog Odjela u kojem je svaki detalj prilagođen djeci kako bi im boravak u bolnici bio što ugodniji, a djelatnicima olakšana borba za njihovo zdravlje. 

Obnova vrijedna 850.000 EUR

Projekt, odnosno druga faza obnove Odjela za pedijatriju, vrijedan je 850.000 EUR i trajao je ukupno 100 dana. Nakon završetka druge faze, Odjel za pedijatriju ŽB Čakovec postao je jedan od najmodernijih u cijeloj Hrvatskoj. Izvođač radova bila je tvrtka Đurkin d.o.o. Međimurska županija je još 2022. godine velikim ulaganjem od 4,33 milijuna kuna obnovila dio Odjela za liječenje djece do 18 mjeseci života.   

Vizija i san

Moderan izgled i poboljšana kvaliteta skrbi za najmlađe pacijente proizvod su entuzijazma i vizionarstva ravnatelja doktora Igora Šegovića i bolničkog tima. “Prije tri godine, kada sam postao ravnateljem ove bolnice, imao sam san obnoviti Odjel za pedijatriju. U jeku pandemije ni najuži tim nije vjerovao u taj san, no nismo odustajali. Danas Odjel za pedijatriju izgleda vrhunski. To je odjel na koji djelatnici dolaze s veseljem raditi, a roditelji i djeca se u najtežim trenucima osjećaju dobro. Zahvaljujući našim djelatnicima, roditeljima, djeci, Međimurskoj županiji i Ministarstvu zdravstva, uspjeli smo provesti projekt. Svaki završetak projekta znači početak novog. Građevinski dozvolu za novu zgradu laboratorija i Centra za palijativnu skrb imamo te se nadam da ćemo uskoro krenuti u ostvarenje projekata”, rekao je vršitelj dužnosti ravnatelja doktor Igor Šegović.

Bez tima ništa

Doktor Dejan Balažin, voditelj Odjela, naglasio je kako su obnovom  osigurani najviši mogući standardi za boravak djece i roditelja te za rad djelatnika. Na Odjelu se nalazi 24 kreveta, omogućen je boravak roditelja uz dijete, a u svakoj sobi je namješten televizor te omogućen internet. 

Dijana Farkaš, glavna sestra na Odjelu, zahvalila se pak svim djelatnicima Odjela te naglasila kako je obnova bila moguća samo uz odličan tim koji uvijek pokazuje snagu, trud i zalaganje. 

Župan pozvao novo Upravno vijeće na suradnju

Za kraj je župan Matija Posavec zaključio da ulaganje u najranjivije skupine donosi dvostruku vrijednost u bolnicu, no ipak nije u šoldima sve: “U zajedništvu, sinergiji, radu za opće dobro možemo ići naprijed. Međimurska županija će i dalje ulagati u zdravstveni sustav te pozivam i novo Upravno vijeće na podršku”.

Na otvaranju je vrpcu prerezala medicinska sestra Sidonija Veble, koja je najduže radila na Odjelu za pedijatriju i doživjela brojne promjene i izgleda i vodstva Odjela. Samo je otvaranje uljepšao Pjevački zbor Čakovečki mališani. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije