MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

NAŠA TRADICIJA Učenici međimurskih škola bit će čuvari međimurske popevke i baštine

Župan Matija Posavec najavio je uvođenje obilježavanja Dana međimurske popevke u sve odgojno-obrazovne ustanove na području županije

Na današnjoj konferenciji za medije uoči početka nove školske godine, župan Međimurske županije Matija Posavec najavio je uvođenje obilježavanja Dana međimurske popevke u sve odgojno-obrazovne ustanove na području županije.

Učenici će čuvati međimursku tradiciju

“U ovoj školskoj godini po prvi puta ćemo obilježiti Dan međimurske popevke u svim odgojno-obrazovnim ustanovama. Odlukom Skupštine Međimurske županije 28. studeni proglašen je Danom međimurske popevke. U suradnji sa svim našim ustanovama, i Muzejom Međimurja i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije motivirat ćemo sudionike da jedan školski sat ili jedan dan posvete obilježavanju Dana međimurske popevke kako bi mladim generacijama usadili svijest o našem identitetu, tradiciji i kulturi.

Ne želimo da nam naša popevka i opća kultura koja je vezana za Međimurje i našu baštinu ne padne u zaborav, već želimo da učenici sudjeluju u očuvanju naše tradicije”, naglasio je župan Posavec.

Najvažniji datum za međimursku tradiciju

Međimurska popevka, tradicijski napjev Međimurja, upisana je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva na sjednici UNESCO-ova Međuvladina odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu 28. studenog 2018. godine, koja se održala u Port Louisu, u Republici Mauricijus.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije