MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

POČETAK NASTAVE Međimurska županija jedina u Hrvatskoj osigurala asistente za vrtićarce s poteškoćama

Kvalitetu školovanja poboljšat će i činjenica da je osigurano 86 pomoćnika u nastavi

Ove će godine 9. rujna u školske klupe u Međimurskoj županiji sjesti 9381 učenik osnovne škole, a prvašića će biti 1122. Za poboljšanje uvjeta školovanja, Međimurska županija cijelog je ljeta ulagala napore u obnovu i adaptaciju školskih zgrada i dvorana, a u tijeku su i veliki projekti energetskih obnova zgrada.

Osigurani pomoćnici u nastavi

Kvalitetu školovanja poboljšat će i činjenica da je osigurano 86 pomoćnika u nastavi koji će pružati neposrednu pomoć i podršku za 102 učenika s teškoćama u razvoju u 23 osnovne i 6 srednjih škola kojima je osnivač Međimurska županija. Ukupna vrijednost projekta u trajanju od tri godine iznosi 2.490.000 eura, od čega je 90% bespovratnih sredstava, a 10% sufinancira Međimurska županija. Dodatno su udruge osigurale 14 pomoćnika u nastavi za 16 učenika putem direktnog financiranja, što znači da je ukupno osigurano 100 asistenata za 118 učenika. Također, Međimurska županija je jedina u Hrvatskoj koja osigurava asistente u vrtićima za djecu s teškoćama; ove godine uslugu asistenta u vrtićima koristit će 63 djece s 48 pomoćnika.

Prioritet je ulaganje u obrazovanje

“U petnaestak osnovnih škola prije dvije godine uveli smo građanski odgoj koji danas pohađa 400 učenika od 5. do 8. razreda. U Osnovnoj školi Podturen uveli smo pilot projekt cjelodnevne nastave koji koristi 305 učenika te je omogućena potrebna infrastruktura, oprema i vozilo. U 14 osnovnih škola na području Međimurske županije uveli smo produženi boravak od 1. do 4. razreda kojim je obuhvaćeno 550 učenika. Osigurana je i besplatna škola plivanja za učenike 3. razreda. U tijeku je i prikupljanje suglasnosti za škole kojima je potrebna adaptacija za uvođenje jednosmjenske nastave. Prioritet Međimurske županije ulaganje je u obrazovanje te davanje kvalitetne podrške učenicima i roditeljima tijekom obrazovanja i školovanja”, naglasio je danas župan Matija Posavec na konferenciji za medije uoči početka nove školske godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije