IMA I TOGA

DONJI PUSTAKOVEC Mještani već desetljeće bez dućana

Mještani Donjeg Pustakovca svakodnevno u trgovinu odlaze u susjedni Sveti Juraj u Trnju. I tako već više od deset godina otkako se zatvorila posljednja trgovina koja je bila smještena u zgradi Mjesnog odbora u centru mjesta

Iako su ova dva sela praktički spojena, udaljenosti od nekih kuća do trgovine u susjednom selu su i po dva do tri kilometra.

U razgovoru s mještanima doznajemo da im trgovina nedostaje jer moraju poteći i po kilometar do dva do susjednog sela, a ponekad im je potrebno samo pola kruha ili kilogram soli, šećera.

– Mnogi naši sumještani samostalno ne mogu ni do crkvice, a kamoli do Svetog Jurja. Bilo bi lijepo da reagira i Općina i Mjesni odbor pa da se trgovina vrati, ali svi navodno kažu da im se ne isplati, kažu mještani.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat kaže da mu je jasne potrebe mještana Donjeg Pustakovca, međutim, zainteresiranih za otvaranje dućana nema.

– Više puta smo komunicirali sve trgovačke lance, privatne dućane s ciljem da se ponovo otvori trgovina u Pustakovcu, ali dobivamo negativan odgovor. Kažu da im se ne isplati, da su troškovi previsoki, kaže načelnik Horvat.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3618

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije