NEDELIŠĆE

POMOĆ ZA KARLU Zašto nije uspjela akcija za pomoć djevojci bez nogu?

Pomoć za Karlu će na kraju stići iz Podturna, tražit će i pomoć Županije te još jednom apelirati na ljude dobre volje

Krajem svibnja međimurskoj javnosti iz Nedelišća je upućen apel za pomoć 19-godišnjoj Karli Hergotić koja je prije dvije godine, na pružnom prijelazu između Dunjkovca i Nedelišća, ostala bez obje noge. Ona se nije predala, sportašica je i odlikašica te želi opet trčati uz pomoć kvalitetnijih proteza.

Pokrenuta je velika humanitarna akcija te su mnogi ljudi dobroga srca uplatili na poseban račun koji je otvorila Općina Nedelišće, a prethodno su i brojni srednjoškolci dali velik obol za pomoć svojoj kolegici. No ukupno je trebalo prikupiti 31 tisuću eura.

Prošao je dobar dio ljeta, a Karla i humanitarna akcija su već pomalo zaboravljeni, sve do sjednice Općinskog vijeća Nedelišća 19. kolovoza. Tada je vijećnik Franjo Cimerman upitao:

– Općina Nedelišće je potkraj proljeća organizirala humanitarnu akciju za Karlu Hergotić iz Dunjkovca. Nakon otprilike mjesec i pol Općina je izdala izvješće u kojem je pisalo da je osigurano nekakvih 20 tisuća eura od potrebne 31. Nakon toga više nije bilo vijesti o akciji pa me zanima kako je završilo. Neke druge Općine, na primjer Podturen, su pokrenule istu takvu akciju, uspješno ju završili i obavijestili javnost – iznio je Cimerman.

Načelnik ne bi nagađao…

Pitanje je upućeno izravno načelniku Nikoli Novaku te je on i odgovorio. Prvo je iznio kako je akcijom prikupljeno oko 23 tisuće eura. Potvrdio je kako to nije ukupni iznos koji je planiran, to jest potreban.

– U Podturnu je ovakva akcija išla puno puno brže i skupljeno je više novca. O razlozima neuspjeha akcije u Nedelišću ne bih nagađao, ali imamo dobru priču i poveznicu s Općinom Podturen. Ondje je dakle skupljeno više od potrebnoga jer i kad su zatvorili akciju još su stizale uplate, novac putuje iz banke u banku… Ostalo je više nego što trebaju, a po zakonu se višak opet može iskoristiti za neko humanitarno djelo. Dio viška će tako biti potrošen na području Podturna, a za dio novca je kolega načelnik rekao da će biti uplaćen na ovaj račun, za Karlu – kazao je načelnik Novak.

Nakon toga će, dodao je, pokušati sa Županom dogovoriti i pomoć Međimurske županije. Preostali dio bi pokrila Općina Nedelišće.

– Vjerojatno će se i još mještana uključiti, opet ćemo ovih dana pozvati sve ljude dobre volje. U međuvremenu je dio prikupljenog novca uplaćen, plaćena je prva akontacija za samu protezu – kazao je.

Stoga ponovimo, dobrovoljni prilog možete uplatiti na posebni račun Općine Nedelišće broj

HR5923900011500276469 uz naznaku “za Karlu”.

Za kraj, Perica Hajdarović, načelnik Podturna, potvrdio je da će pomoći.

– Ostao nam je dio novca iz akcija za Pavla Kolara. Kad sam zatražio zatvaranje računa, banka ga je zatvorila drugi dan pa je tako stigla još i jača uplata jednog poduzetnika… Dio toga novca potrošit ćemo za pomoć pri kupnji novih invalidskih kolica djevojci iz našega kraja, a dio poslati za Karlu – kaže Hajdarović.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3618

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije