šenkovec

KRITIČNA TOČKA U ŠENKOVCU Prometne nesreće u centru mjesta postaju sve češće

Svakodnevno prolazeći glavnom cestom u Šenkovcu, svi smo svjedoci neprestanog i gustog prometa

Prođe jedva 20 sekundi, a da se cestom ne kreće barem jedan automobil.

No, upravo taj intenzivan promet na najkritičnijoj dionici Ulice Maršala Tita predstavlja ozbiljnu opasnost za sve sudionike u prometu, osobito na dijelu gdje se nalaze ljekarna, pekara i kiosk. Također, u blizini se nalazi i osnovna škola.

S obje strane ulice, na samo nekoliko metara udaljenosti, smještene su ključne točke koje svakodnevno posjećuju brojni mještani. Lijevi i desni dio ulice povezuje pješački prijelaz – zebra, koja bi trebala biti sigurna zona za prelazak pješaka.

Nažalost, vozači je često zanemaruju, stvarajući tako opasne situacije koje nerijetko završavaju prometnim nesrećama.

Navedena kritična točka u centru Šenkovca svakodnevno predstavlja rizik za pješake i vozače, a situacija se dodatno komplicira blizinom drugog pješačkog prijelaza sa semaforom, koji vozači također ne poštuju uvijek kako bi trebali.

Lokalno stanovništvo izražava zabrinutost zbog sigurnosti, pitajući se ima li ikakvih alternativa koje bi mogle smanjiti rizik na ovoj dionici.

Stručnjaci predlažu nekoliko mogućnosti za povećanje sigurnosti. Jedna od opcija je postavljanje dodatnih signalizacija koje bi vozače upozoravale na opasnost, a druga mogućnost je uvođenje ležećih policajaca ili drugih fizičkih prepreka koje bi usporile promet.

Dok se ne poduzmu konkretni koraci, prometni kaos u Šenkovcu ostaje svakodnevna prijetnja, a mještani se nadaju da će nadležne službe brzo reagirati i pružiti rješenje koje će osigurati sigurnost svih sudionika u prometu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije