prestižne izložbe

UMJETNIK IZ MEĐIMURJA Krunoslav Bedi u Monte Carlu i Zürichu

'Neuzvraćena ljubav' u Zürichu, 'Sanjarenje' u Monte Carlu

Krunoslav Bedi, doktor informacijskih znanosti iz Čakovca, predstavit će svoja umjetnička djela na prestižnom Međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti u Monte Carlu od 23. do 25. kolovoza 2024. godine.

Ovaj događaj, poznat kao 5. izdanje Art3f International Contemporary Art Fair, održat će se u Chapiteau de Fontvieille u srcu Monaca. Na ovom sajmu, Bedi će izložiti sedam slika iz svog poetskog ciklusa pod nazivom “Daydreaming – Sanjarenje”, zajedno s umjetnicima iz cijelog svijeta, uz podršku renomirane Galerije Monat iz Madrida.

U svom radu Krunoslav Bedi se bavi temama sna i poetske introspekcije, a njegov ciklus “Sanjarenje” dodatno naglašava taj senzibilitet. Bedi je već sudjelovao na nekoliko prestižnih izložbi te je priznat njegov doprinos suvremenoj umjetnosti. Njegovo sudjelovanje u Monte Carlu potvrđuje i njegov rastući status na međunarodnoj sceni.

Sudjelovanje Krunoslava Bedija, na Swiss Art Expo 2024 pruža izvanrednu priliku za predstavljanje njegovog rada na jednoj od vodećih umjetničkih manifestacija. Održava se u SBB event hali u središtu Züricha od 21. do 25. kolovoza 2024. godine.

Swiss Art Expo kombinira tradicionalnu umjetnost s modernim digitalnim tehnologijama, stvarajući platformu za umjetnike svih stilova. U okviru manifestacije, Krunoslav Bedi izlaže svoje djelo “Nuzvraćena ljubav – Unrequited Love”, koje će biti predstavljeno zajedno s radovima međunarodnih umjetnika, donoseći univerzalnu temu neuzvraćene ljubavi.

Krunoslav Bedi već je sudjelovao na nekoliko prestižnih izložbi, a njegova umjetnost prepoznata je značajnim priznanjem u umjetničkim krugovima. Manifestacija nudi prostor za interakciju s publikom putem umjetničkih događaja i susreta s umjetnicima, pružajući mogućnost širenja njegovog utjecaja i povezivanja s ljubiteljima umjetnosti. Swiss Art Expo nastavlja igrati ključnu ulogu u promoviranju umjetnosti na globalnoj sceni.
Kao pionir u primjeni umjetne inteligencije u umjetnosti, Bedi uspješno premošćuje granice između digitalne tehnologije i poetskog izraza, što se očituje u njegovom ciklusu radova Sanjarenje/Daydreaming. Ovaj poetski ciklus koristi sofisticirane AI procese kako bi oživio poeziju i prenio je u vizualni medij. Njegov pristup ujedno je znanstven i umjetnički, te obuhvaća različite aspekte ljudske percepcije, od lingvističkog do vizualnog.

Njegova umjetnička praksa stoga se temelji na interdisciplinarnom znanju koje kombinira tehničku preciznost s kreativnim procesom. On koristi tehnologiju ne samo kao alat, već kao ključnog suigrača u stvaranju novih oblika umjetničkog izraza. U tome se očituje i njegova znanstvena metodologija – svaki njegov rad nosi duboki promišljeni koncept, često prožet refleksijom o ulozi tehnologije u suvremenoj umjetnosti. Njegova kombinacija poezije i digitalnog vizualnog jezika otvara nova pitanja o autorstvu i kreativnosti u doba umjetne inteligencije, što ga čini ključnim akterom u modernoj umjetnosti.

U kontekstu znanstvenih mogućnosti, Bedi postaje predvodnik novih istraživanja o interakciji čovjeka i stroja, posebice u umjetničkom izrazu. Njegova metodologija služi kao model za daljnja istraživanja o tome kako AI može proširiti granice kreativnosti i na koji način može utjecati na evoluciju umjetnosti u budućnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije