OPĆINA DONJA DUBRAVA

DOMAĆI PROIZVODI Donja Dubrava je danas središte ekološke i domaće proizvodnje – u tijeku su 17. Dani dobravskog ljuka

Danas smo posjetili Donju Dubravu i 17. Dane dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje koji će se održavati do kasnih popodnevnih sati na dvorištu Palače Zalan

Odmah nas je oduševila odlična atmosfera, domaća popevka, tradicionalni obrti, rukotvorine i domaći i ekološki proizvodi koji su se nudili na stolovima izlagača, a posebno domaći dobravski ljuk, čije smo lučice za sadnju i sami kupili.

Rijetko koji sajam domaćih proizvoda uspije pogoditi srž i poantu manifestacije poput Dana dobravskog ljuka koje su organizirale Općina Donja Dubrava te Udruga “Duga”. 

Prije 17 godina počeli s 3 izlagača

Na otvorenju Dana dobravskog ljuka okupljene izlagače i posjetitelje pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Josip Ribić naglasivši kako je zahvalan začetniku ovog sajma Josipu Sabolu na ideji, ali i dugogodišnjem radu. “Prije 17 godina počeli smo s 3 ili 4 drvena stola, a danas nam na sajmu mnogi mogu zavidjeti. Čak 46 izlagača okupilo se danas u Donjoj Dubravi”, naglasio je u govoru Josip Ribić.

Dane dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje službeno je otvorio župan Međimurske županije koji je zahvalio domaćim proizvođačima i izlagačima jer promiču najkvalitetnije međimurske proizvode u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Dobravski ljuk se i do Australije čuje

Na govor župana Posavca nadovezao se i sam začetnik sajma Josip Sabol koji je naglasio da je za proizvodnju luka potrebno puno muke i znoja, brige i odricanja, ali da se na kraju rad isplati. Kako je naglasio, čak su ga i poznanici iz Australije nazvali te mu čestitali na promociji i prepoznavanju domaćeg kvalitetnog proizvoda. 

Nagrađeni najuređeniji stolovi

Na samom kraju otvorenja dodijeljene su nagrade najuređenijim stolovima izlagača. Treće je mjesto osvojila Učenička zadruga “Pupoljak” Osnovne škole Donja Dubrava, drugo mjesto OPG Jasmina Malek Križanec iz Preloga, a treće mjesto OPG Rajka Čekunec iz Nedelišća. 

Cijeli program manifestacije trajat će do večeri, a bit će upotpunjen i izložbama kolača Udruge žena Donje Dubrave i Udruge umirovljenika, predavanje o luku profesora Željka Sobotke i kulturno zabavni program na kojem će sudjelovati članovi KUD-a „Seljačka sloga“ Donja Dubrava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije