SVETI URBAN

HOBI KOJI SE ISPLATI Dario Cenko iz Macinca: Obnova starih traktora može biti unosan posao

Jedan od prvih traktora koje smo primijetili, i to zbog ulaštenog sjaja i primamljive crvene boje bio je traktor marke Porsche iz 1958. godine

Prošlog su vikenda ljubitelji starina i starih traktora došli svakako na svoje. Na 21. Međunarodnom rallyju oldtimer traktora koji se održao za Rokovsko proštenje u Svetom Urbanu, okupilo se 60 vlasnika već rijetko viđenih traktora oldtimera kako bi zajednički, u povorci pohodili vinarije i na kraju postavili klopotec.

Crveni Porsche iz 1958. godine

Jedan od prvih traktora koje smo primijetili, i to zbog ulaštenog sjaja i primamljive crvene boje bio je traktor marke Porsche iz 1958. godine. Njegov vlasnik, Gordan Jelušić, na rally je došao čak iz Zagreba. Dok smo se divili njegovom limenom ljubimcu, Gordan nam je otkrio da je u Svetom Urbanu zbog svojeg prijatelja, Darija Cenka iz Macinca, vrlo poznatog međimurskog restauratora i zaljubljenika u oldtimere.

“Dario i ja izmjenjujemo savjete, ali i informacije o traktorima. To je hobi i zabava, iako se usput i nešto zaradi. Ja sam ovaj Porsche kupio i obnovio za 10.000 eura, a već sam i dobio prve ponude za dvostruko više”, rekao je Gordan, dok se Dario nadovezao:

“Sve ovisi o traktoru i potražnji. Danas ću voziti traktor Kramer KLS 130, isto iz 1958. godine. Pronašao sam ga u jednog garaži u Leskovcu i obnovio ga.

Ova linija je proizvedena u samo 562 primjerka, no ipak ne može postići takvu cijenu kao Gordanov Porsche. Obnova starih traktora može biti unosan posao, no prvenstveno je to ljubav.”

Tog su dana Porsche i Kramer iz 1958. godine privlačili brojne poglede, a Gordan i Dario odgovarali su na brojna pitanja posjetitelja – to je dokaz da klasična ljepota nikada ne izlazi iz mode.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije