OPĆINA DONJA DUBRAVA

HVALEVRIJEDNA MANIFESTACIJA Donja Dubrava vas zove u goste – nedjelja će biti posvećena “dobravskom ljuku”

Za nadolazeću nedjelju, 25. kolovoza Općina Donja Dubrava proglasila je sajmeni dan zbog održavanja 17. po redu Dane dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje u dvorištu Doma kulture Zalan

Za nadolazeću nedjelju, 25. kolovoza Općina Donja Dubrava proglasila je sajmeni dan zbog održavanja 17. po redu Dane dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje u dvorištu Doma kulture Zalan.

Ova tradicionalna i omiljena manifestacija u organizaciji Općine i Udruge “Duga” promovira tradicionalnu proizvodnju luka (dobravskog ljuka) te ekološku proizvodnju hrane.

Okuplja ekološke proizvođače s područja Međimurja i šire koji će izlagati svoje eko proizvode, a proteklih su godina predstavljeni i tradicijski obrti. Manifestacija je savršena prilika za kupovinu ekoloških proizvoda i kušanje jela od luka te drugih tradicionalnih jela.

Dan posvećen autohtonoj sorti luka

Dubravski crveni luk, odnosno “dobravski ljuk” autohtona je sorta koja se na ovim prostorima uzgaja više od pola stoljeća, a nalazi se na sortnoj listi Republike Hrvatske kao zaštićena sorta te u Zajedničkom katalogu sorti poljoprivrednog bilja Europske unije. Dubravski crveni luk jedna je od rijetkih čuvanih sorti povrća, a zahvaljujući lokalnim poljoprivrednim gospodarstvima, očuvala se i njegova proizvodnja na području Donje Dubrave.

Bogat program

U 10 sati izlagači će se početi okupljati, dok će službeno otvorenje biti u 11:30 sati uz kratki prigodni program. Cjelokupni program upotpunit će izložbe kolača Udruge žena Donje Dubrave i Udruge umirovljenika, predavanje o luku profesora Željka Sobotke i kulturno zabavni program na kojem će sudjelovati članovi KUD-a „Seljačka sloga“ Donja Dubrava. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije