OPĆINA GORIČAN

JOŠ MALO I GOTOVO Rekonstrukcija Sportskog centra Goričan primiče se kraju? Već sada izgleda odlično!

Projekt rekonstrukcije Sportskog centra Goričan polako se primiče kraju, ali već sada izgleda odlično

Goričan je u posljednje dvije godine postao pravo gradilište. Uređuje se, radi se na rekonstrukciji postojećih i dogradnji postojećih objekata.

Goričan se modernizira i uljepšava. Jedna od usnulih krasotica mjesta sigurno je i Sportski centar Goričan, koji se nalazi na mjestu Nogometnog kluba Trnava.

Nekada ovo plavo, već i istrošeno zdanje sada svakim danom poprima nove moderne orise i ljepše ruho. Već sada, iako još nije dovršen, Sportski centar mami poglede i oduševljenje. 

Projekt vrijedan gotovo 1,2 milijuna eura

Za projekt rekonstrukcije Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je Općini Goričan procijenjeni iznos potpore od maksimalnih 986.291,32 eura, što je predstavljalo 100% intenziteta potpore ukupnih prihvatljivih troškova.

Ostatak od 189.968,03 eura financirala je Općina Goričan. Izvođač radova je tvrtka Gradis d.o.o. Projektom je predviđena dogradnja i nadogradnja s novim svlačionicama, kotlovnicom na pelete, prostorijama za osoblje, igrače i psiho-fizičku pripremu. Iznad se uređuju i vanjske tribine za publiku.

Kod vanjskih površina je bilo predviđeno proširenje i uređenje kolnog ulaza, uređenje postojeće asfaltirane površine u parkiralište i postava ograde prema uličnoj međi. Prema prostoru nogometnog terena predviđeno je uklanjanje stare i postavljanje nove ograda i zaštitne mreže.

Radovi će ranije završiti?

Iako je rok izgradnje bio predviđen do travnja 2025. godine, prema intenzitetu radova izgleda da će radovi biti gotovi i ranije, na radost mnogih. 

“Rekonstrukcijom sportskog parka mještani Goričana dobiti će novo mjesto za rekreaciju, sport i kvalitetno provođenje slobodnog vremena čime ćemo podići kvalitetu života. Izgradnja društvene i sportske infrastrukture preduvjet je i za zadržavanje naših stanovnika, posebno mladih mještana, ali i mladima usaditi ljubav prema domaćem nogometnom klubu”, izjavio je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković u rujnu prošle godine prilikom postavljanja kamena temeljca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije