odjel za higjenu

ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC One to zaslužuju: Bolji uvjeti rada za spremačice

Dogovoreno je i dodatno zapošljavanje spremačica u čakovečkoj bolnici

Odsjek za higijenu vrlo je važan dio zdravstvene organizacije ŽB Čakovec te je neizostavni odjel zdravstvene ustanove dok su djelatnice na spomenutom odjelu najvažniji čimbenik za provođenje postupaka čišćenja i dezinfekcije radnog prostora i površina u zdravstvenoj ustanovi. Valja naglasiti kako se opis poslova izrazito razlikuje od djelatnika u ostalim ustanovama, primjerice restoranima, hotelima, školama i sl.

Prostori u bolnici razlikuju se s obzirom na vjerojatnost kontaminacije biološkom tvari i osjetljivosti bolesničke populacije koja u njima boravi, stoga je od iznimne važnosti kontinuirana edukacija djelatnika kako bi se osigurala kvaliteta čistoće bolničkog prostora i okoline. Nakon završenog postupka čišćenja i dezinfekcije svakodnevno se vodi evidencija o vremenskim terminima provedbe postupka s potpisom djelatnika. Cilj svih navedenih postupaka i radnji je upravo spriječiti prijenos patogenih mikroorganizama, zaštititi osjetljivu populaciju bolesnika, održati funkcionalnost i sigurnost prostora i osigurati čistu i ugodnu okolinu za bolesnike, posjetioce i djelatnike.

Osim spomenutih poslova, djelatnice Odsjeka za higijenu dio su tima svakog bolničkog odjela te također utječu na poboljšanje pružanja zdravstvene skrbi pacijenata. Uvijek su spremne pružiti pomoć pacijentima te ih nerijetko uputiti na traženo mjesto a njihovo radno vrijeme je svaki dan, bilo da je vikend ili blagdan. Na kraju svega ne možemo izostaviti da su djelatnice Odsjeka za higijenu vrlo važan dio normalnog funkcioniranja bolničkog sustava što smo osobito zamijetili u vrijeme COVID pandemije kada su svojim radom, zalaganjem i dodatnim naporima doprinijele da se čim manje širi prijenos virusa.

Održan je sastanak predsjednice Upravnog vijeća Antonie Marodi Medvedec, mag. oec., MBA, ravnatelja dr. Šegović Igora i voditeljice odjela mag. Škvorc Božene gdje je dogovoreno daljnje ulaganje u poboljšanje uvjeta rada za spremačice, dodatno zapošljavanje spremačica na odjelima gdje postoji potreba, kupovina nove opreme potrebe za olakšanje rada spremačica.

Uvjeti rada su već sada mnogo poboljšani što pokazuje i da se na natječaj javlja puno više zainteresiranih. Odobrenje zapošljavanja spremačica od strane Ministarstva zdravstva je maksimalno ubrzano te bolnica nema problema sa novima zapošljavanjima spremačica

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije