dva tjedna

PUT U FRANCUSKU Odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Cipelica iz Čakovca provele dva tjedna u Vichyju

Odgojiteljice Milana i Petra dobile su mogućnost bolje upoznati ne samo jezik, već i bogatu kulturu Francuske

Odgojiteljice iz DV Cipelica Čakovec Milana Hozmec i Petra Mićanović provele su dva tjedna u kolovozu pohađajući intenzivan tečaj francuskog jezika na Međunarodnoj školi Cavilam u gradu Vichyju, u centralnoj Francuskoj, zahvaljujući pedagoškoj stipendiji koju dodjeljuje Veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj.

Odgojiteljice su tijekom prošle pedagoške godine provodile projekt senzibilizacije za francuski jezik i kulturu „Poleti s francuskim s Vukom“. Tijek i rezultate projekta su prezentirale sustručnjacima iz područja odgoja i obrazovanja na više stručnih skupova, te je njihov rad prepoznat od strane Francuskog instituta, te im je omogućena prijava na natječaj Veleposlanstva Francuske u RH.

Glavni cilj edukacije bio je usavršavanje znanja francuskog jezika kroz sveobuhvatno učenje u 52-satni program, s naglaskom na komunikacijske vještine, slušanje, čitanje i pisanje, što je ključno za poboljšanje kompetencija u poznavanju francuskog jezika. Odgojiteljice su svakodnevno sudjelovale u predavanjima, vježbama i radionicama zajedno sa polaznicima iz cijelog svijeta. Kao sastavni dio edukacije također su bile ponuđene i kulturne aktivnosti poput radionica i izleta.

Tako su odgojiteljice Milana i Petra dobile mogućnost bolje upoznati ne samo jezik, već i bogatu kulturu Francuske. Posebno iskustvo je bilo i proveden vikend u Parizu u vrijeme održavanja Olimpijskih igara 2024.

Ovakva vrijedna stipendija omogućuje profesionalnu razmjenu iskustava, kao i jačanje profesionalnih i osobnih kompetencija, te će se postići kvalitetniji nastavak projektnih aktivnosti sa djecom i roditeljima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije